Όλαφ Σολτς: Κανένα ενδεχόμενο παράτασης για τα πυρηνικά εργοστάσια λόγω της ενεργειακής κρίσης

i-news24
Read Time:1 Minute, 39 Second

Όλαφ Σολτς: Κανένα ενδεχόμενο παράτασης για τα πυρηνικά εργοστάσια λόγω της ενεργειακής κρίσης

Ο Όλαφ Σολτς ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται καν θέμα να παραταθεί η λειτουργία των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, προκειμένου να εξισορροπηθούν πιθανές ελλείψεις στον ενεργειακό εφοδιασμό εξαιτίας των περικοπών στις παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

«Ειδικοί μας λένε: δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα», σημείωσε ο Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Münchner Merkur.

«Η σταδιακή εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας είχε αποφασιστεί εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Σολτς.

Η προμήθεια πυρηνικού καυσίμου και οι απαραίτητες διακοπές της λειτουργίας για τη συντήρηση των εργοστασίων αυτών είχαν προγραμματιστεί βάσει του συγκεκριμένου σχεδίου, εξήγησε, με τις ράβδους καυσίμου να αρκούν ως τέλος της χρονιάς. Για να αποκτηθούν νέες, θα χρειάζονταν τουλάχιστον 12 ως 18 μήνες, τόνισε.

«Υποστηρίζω τη σταδιακή εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας με όλη μου την καρδιά. Ταυτόχρονα, εάν ήταν εφικτό να παραταθεί η λειτουργία των εργοστασίων για ένα ως δύο χρόνια χωρίς δυσκολίες, μάλλον ελάχιστοι θα πρόβαλαν ενστάσεις», είπε, σπεύδοντας να συμπληρώσει πως δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

«Θα έχουμε ακρίβεια αρκετό καιρό ακόμα»

Η αύξηση των τιμών εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είναι αισθητές στη Γερμανία για αρκετό καιρό ακόμη, σημείωσε ο Σολτς.

Αυτό τον ώθησε να επαναφέρει την πρακτική της συντονισμένης δράσης, συνέχισε. Αναφερόταν σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης στην οποία συμμετέχουν αντιπρόσωποι από τον επιχειρηματικό, τον πολιτικό και τον συνδικαλιστικό κόσμο, που ανάγεται στα χρόνια του 1960, με σκοπό να τίθενται μακροπρόθεσμοι στόχοι και να λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα όλων.

Η πρώτη τέτοια συνάντηση θα γίνει την 4η Ιουλίου. Σκοπός είναι «να συναντηθούμε και να καταρτίσουμε κοινό σχέδιο για το πώς μπορούμε να ανακουφίσουμε την πίεση για τους εργαζόμενους».

Ο Σολτς είπε επίσης ότι θα προτείνει να δημιουργηθεί ιδιαίτερη ομάδα για το κλίμα στην επικείμενη σύνοδο της G7. Τα μέλη της ομάδας αυτής θα θέσουν στόχο να γίνουν κλιματικά ουδέτερα ως το 2050 και θα αναπτύξουν κοινές διαδικασίες για την επίτευξή του, εξήγησε.

To άρθρο Όλαφ Σολτς: Κανένα ενδεχόμενο παράτασης για τα πυρηνικά εργοστάσια λόγω της ενεργειακής κρίσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δημητρης Καπετανοπουλος

Next Post

Μύκονος: Μαγνήτισε τα βλέμματα μέσα και έξω από τη θάλασσα η σύντροφος πασίγνωστου ποδοσφαιριστή

Η Μύκονος έχει γεμίσει από εντυπωσιακές παρουσίες που συνωστίζονται στις παραλίες και στα στενά σοκάκια της χώρας. Τα κινητά τηλέφωνα πήραν φωτιά για ακόμα μία φορά… Σε ένα μεγάλο γήπεδο έχει μετατραπεί τις τελευταίες μέρες η Μύκονος, με τον άσσο της Τσέλσι και της εθνικής Ιταλίας Jorginho να ξεκουράζεται και […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: