Αλβανία: Ελεύθερη η διέλευση στα σύνορα με το Κόσοβο τα Σαββατοκύριακα

i-news24
Read Time:42 Second

Αλβανία: Ελεύθερη η διέλευση στα σύνορα με το Κόσοβο τα Σαββατοκύριακα

Την κατάργηση των μεταξύ τους συνόρων για τα Σαββατοκύριακα και τις εθνικές εορτές τους, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών, αποφάσισαν σε κοινή συνεδρίασή τους σήμερα στην Πρίστινα, οι κυβερνήσεις της Αλβανίας και του Κοσσόβου.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, θα ισχύει καθημερινά κατά την τουριστική σεζόν, από 1η Ιουνίου μέχρι και την 31η Αυγούστου.

Όπως είναι επίσης γνωστό, από τις αρχές Μαρτίου μια άλλη συμφωνία μεταξύ Τιράνων και Πρίστινας επιτρέπει την ελευθερία διακίνησης των πολιτών στις όμορες παραμεθόριες περιοχές.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα εκδίδουν την κάρτα επιβεβαίωσης της διαμονής τους στις παραμεθόριες περιοχές και θα μπορούν να μετακινούνται ελευθέρα σε όποιο σημείο των συνόρων επιθυμούν, ανεξαρτήτως των επίσημων διαβάσεων.

Μόνο από αλβανικής πλευράς αναφέρεται ότι θα επωφεληθούν περίπου 100 χιλιάδες άτομα.

To άρθρο Αλβανία: Ελεύθερη η διέλευση στα σύνορα με το Κόσοβο τα Σαββατοκύριακα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σοφια Βαλσαμη

Next Post

Το «τρικ» Ερντογάν με τα ελληνικά νησιά για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν είναι πιθανό να θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που εκτιμούν ότι αν το κάνει, τότε θα το χρησιμοποιήσει ως αντιπερισπασμό από το πραγματικό πρόβλημα, το οποίο είναι η ένταξη […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: