«Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έσωσε χιλιάδες ζωές αμάχων στην Ουκρανία»

i-news24
Read Time:1 Minute, 12 Second

«Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έσωσε χιλιάδες ζωές αμάχων στην Ουκρανία»

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έσωσε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων από τη Μαριούπολη και άλλες πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας, αποκάλυψε ένας βουλευτής της χώρας, καθώς ο Ρώσος μεγιστάνας διαπραγματεύθηκε για το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

«Οι περισσότερες συμφωνίες έγιναν μέσω του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Έκανε καλή δουλειά σε ό,τι αφορά τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους από τη Μαριούπολη, το Μπερντιάνσκ, τη Ζαπορίζια, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει με τους διαδρόμους από Μπούτσα και Μακάροφ, βόρεια των περιοχών του Κιέβου και του Τσερνίχιβ», αποκάλυψε ο Ουκρανός βουλευτής, Νταβίντ Αραχαμία.

Ο βουλευτής μίλησε στο Voice of America και οι δηλώσεις του αποτελούν την πρώτη αναφορά στον Ρώσο μεγιστάνα και πρώην ιδιοκτήτη της αγγλικής Τσέλσι σε σχέση με τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την έξοδο των αμάχων από τις πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας.

Άλλωστε, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε αποδεχτεί τον περασμένο Μάρτιο το αίτημα της Ουκρανίας για βοήθεια στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ωστόσο υπέστη δηλητηρίαση, με την είδηση τότε να κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Θα στήσει ανθρωπιστικό διάδρομο και στο Αζότ»

Ο Αραχαμία πρόσθεσε ακόμη, όπως μεταδίδει η DailyMail, ότι μπορεί να ζητηθεί από τον Αμπράμοβιτς να δημιουργήσει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο έξω από το χημικό εργοστάσιο του Αζότ, εκεί όπου 568 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 38 παιδιά, έχουν βρει καταφύγιο.

«Μόλις παρουσιαστεί η ευκαιρία, σίγουρα θα τηλεφωνήσω στον Αμπράμοβιτς για να προστατεύσω τα ουκρανικά συμφέροντα», εξήγησε.

To άρθρο «Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έσωσε χιλιάδες ζωές αμάχων στην Ουκρανία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κωνσταντινος Μακρης

Next Post

Γερμανία: Γυρνάει στον άνθρακα για να αντιμετωπίζει τη διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Η Γερμανία θα λάβει έκτακτα μέτρα μετά τις πρόσφατες μειώσεις των παραδόσεων ρωσικού αερίου, μεταξύ των οποίων θα είναι κυρίως η αυξημένη καταφυγή στον άνθρακα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. “Προκειμένου να μειώσουμε την κατανάλωση αερίου, πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερο αέριο για να παράγουμε ηλεκτρισμό. Αντ’ αυτού, οι σταθμοί άνθρακα πρέπει […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: