Το νέο Champions League με έναν όμιλο και οκτώ αγώνες

i-news24
Read Time:1 Minute, 0 Second

Το νέο Champions League με έναν όμιλο και οκτώ αγώνες

Η UEFA ανακοίνωσε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Champions League, το οποίο θα έχει τελείως διαφορετική μορφή από το 2024.

Το φορμάτ του Champions League που θα τεθεί σε εφαρμογή τουλάχιστον για την τριετία 2024-2027 δεν θυμίζει σε τίποτα τη διοργάνωση που όλοι γνωρίζουμε.

Οι ομάδες που θα αγωνίζονται στο Champions League θα αυξηθούν από 32 σε 36. Οι ομάδες αυτές δεν θα χωριστούν σε ομίλους, αλλά θα τοποθετηθούν σε έναν όμιλο, με μία κοινή βαθμολογία. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αγωνιστούν όλοι με όλους. Κάθε ομάδα θα δώσει οκτώ αγώνες, εκ των οποίων οι τέσσερις εντός έδρας και οι τέσσερις εκτός έδρας.

Ακόμα, βέβαια, δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα προκύψουν οι αντίπαλοι κάθε ομάδας. Το πιθανότερο είναι να γίνει μία κλήρωση, η οποία θα βασίζεται στο UEFA Ranking.

Οι πρώτες οκτώ ομάδες της ενιαίας κατάταξης θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο για τους “16”. Οι 16 ομάδες που ακολουθούν (από την 9η θέση μέχρι τη 24η) θα δώσουν αγώνες μπαράζ μεταξύ τους για μία θέση στα νοκ άουτ, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα ολοκληρώνουν την ευρωπαϊκή παρουσία τους.

To άρθρο Το νέο Champions League με έναν όμιλο και οκτώ αγώνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Γιαννης Αρμαος

Next Post

Απαλάσσεται ο «Ινδιάνος» για τα επεισόδια στη Νέα Σμυρνη – «Δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις σε βάρος του»

Έναν χρόνο και δύο μήνες μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, στις 9 Μαρτίου 2021, ο άνθρωπος που συνελήφθη ως ο υπαίτιος για την άγρια επίθεση σε αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ απαλλάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ο αποκαλούμενος από πολλά ΜΜΕ […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: