Υπουργείο Εργασίας: Τετράμηνη παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

i-news24
Read Time:58 Second

Υπουργείο Εργασίας: Τετράμηνη παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Παρατείνεται για τέσσερις μήνες το πρόγραμμα προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες υπουργείων και άλλους φορείς.

Την παράταση του προγράμματος απασχόλησης ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα είναι της τάξης των 42 εκατ. ευρώ.

Αν και το τρέχον πρόγραμμα απευθυνόταν σε 25.000 ωφελούμενους ανέργους, εντούτοις το ενδιαφέρον, που εκδηλώθηκε, οδήγησε στην κάλυψη 19.148 θέσεων.

«Αυτό το γεγονός δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση της εν λόγω παράτασης» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

Στόχος του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι και άνεργοι με χαμηλά προσόντα).

Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά τη διαδικασία ένταξής τους στην αγορά εργασίας, αλλά και στη διασφάλιση της παροχής ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους Δήμους και τις Περιφέρειες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

To άρθρο Υπουργείο Εργασίας: Τετράμηνη παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Μαιρη Καλουτσακη

Next Post

Ψυχρή εισβολή από Τετάρτη με 9 μποφόρ και χιόνια προβλέπει ο Καλλιάνος - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά

Χειμωνιάτικος γίνεται ο καιρός από την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου και έπειτα, όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, αλλά και καταιγίδες με ανέμους έντασης μέχρι και 9 μποφόρ. Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στα social media σημειώνει ότι ο καιρός […]
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!