Σάρλ Μισέλ: Οι πόροι της Ρωσίας που έχουν κατασχεθεί, να ανοικοδομήσουν την Ουκρανία

i-news24
Read Time:58 Second

Σάρλ Μισέλ: Οι πόροι της Ρωσίας που έχουν κατασχεθεί, να ανοικοδομήσουν την Ουκρανία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ παρότρυνε σήμερα (23.01.2023) τους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων των 27 να προχωρήσουν τις συζητήσεις για την πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν πόροι της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Οι πόροι αυτοί έχουν δεσμευτεί από την Ρωσία και είναι αξίας περίπου 300 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Financial Times, ο Σαρλ Μισέλ πρότεινε οι πόροι αυτοί να χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Ο Σαρλ Μισέλ εξηγεί πως θέλει να εξερευνηθεί η ιδέα να αξιοποιηθούν τα κεφάλαια της ρωσικής κεντρικής τράπεζας προκειμένου να εξασφαλιστούν κέρδη, τα οποία κατόπιν θα διατεθούν για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων ουκρανικών υποδομών.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κάνει λόγο στη συνέντευξη για ζήτημα δικαιοσύνης και προσθέτει πως το σχέδιο θα πρέπει να υλοποιηθεί με τήρηση νομικών αρχών.

Η ΕΕ δέσμευσε πόρους της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας αξίας 300 δισεκ. ευρώ τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο των τιμωρητικών μέτρων των Βρυξελλών στη Μόσχα εξαιτίας της εισβολής του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου 2022.

To άρθρο Σάρλ Μισέλ: Οι πόροι της Ρωσίας που έχουν κατασχεθεί, να ανοικοδομήσουν την Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Νικη Κουτουλουλη

Next Post

Πλοίο με νέους υπερηχητικούς πυραύλους θα «παρουσιάσει» η Ρωσία σε κοινά γυμνάσια με Κίνα και Νότια Αφρική

Η Ρωσία ετοιμάζεται να… παρουσιάσει ένα πολεμικό πλοίο της που φέρει υπερηχητικούς πυραύλους Κρουζ νέας γενιάς, καθώς αυτό θα συμμετάσχει τον Φεβρουάριο σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας και της Νότιας Αφρικής. Την είδηση μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας TASS και πρόκειται για […]
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!