Ρωσία για πυρηνικά όπλα New START: «Oι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

i-news24
Read Time:1 Minute, 26 Second

Ρωσία για πυρηνικά όπλα New START: «Oι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα (23.01.2023) ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την συνθήκη New START για τα πυρηνικά όπλα, κατηγορώντας μάλιστα την Ουάσιγκτον ότι κλιμακώνει την ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ για την επανάληψη των επιθεωρήσεων βάσει της συνθήκης για τη μείωση των πυρηνικών όπλων New START αναμενόταν να διεξαχθούν τον Νοέμβριο στην Αίγυπτο. Η Μόσχα όμως ανέβαλε τις συνομιλίες και καμία πλευρά δεν όρισε νέα ημερομηνία για συνάντηση.

Ο Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σημείωσε ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για νέες συνομιλίες για τη συνθήκη, η οποία περιορίζει τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών της κάθε πλευράς.

“Η κατάσταση, ειλικρινά μιλώντας, δεν επιτρέπει τον ορισμό νέας ημερομηνίας (…) λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την τάση κλιμάκωσης τόσο στην ρητορική όσο και στις ενέργειες των ΗΠΑ”, ανέφερε ο Ριαμπκόφ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Οι ήδη κακές σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας οξύνθηκαν περισσότερο πέρυσι όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, προκαλώντας την Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της να απαντήσουν με ένα μπαράζ κυρώσεων κατά της οικονομίας της Ρωσίας.

Μολονότι έχουν υπάρξει περιστασιακά διπλωματικές επιτυχίες, περιλαμβανομένων ανταλλαγών κρατουμένων, όπως με τον πρώην πεζοναύτη των ΗΠΑ Τρέιβορ Ριντ και την σταρ του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκράινερ, σπάνιες είναι οι υψηλόβαθμες απευθείας επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η Μόσχα ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να ματαιώσει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τις επιθεωρήσεις βάσει της συνθήκης New START, η ισχύς της οποίας εκπνέει τον Φεβρουάριο του 2026.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ρωσία για πυρηνικά όπλα New START: «Oι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για συνομιλίες με τις ΗΠΑ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

Λ. Μενδώνη: Δεν υπάρχει διαβάθμιση πτυχίων στην καλλιτεχνική Παιδεία – Θα αντιμετωπιστεί (video)

«Η καλλιτεχνική εκπαίδευση είναι αδιαβάθμητη» δήλωσε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, λέγοντας ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στο θέμα που αφορά τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού και εκκρεμεί εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια. Την ίδια ώρα καλλιτέχνες, οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες και οι εργαζόμενοι στον χώρο […]
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!