Πειραιάς: Σε εξέλιξη 4 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα

i-news24
Read Time:1 Minute, 38 Second

Πειραιάς: Σε εξέλιξη 4 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα

Τα τέσσερα αντιπλημμυρικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, προχωρούν δυναμικά, με χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής.

Τα αντιπλημμυρικά έργα αφορούν σημαντικές παρεμβάσεις στον Πειραιά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι οποίες θα θωρακίσουν στενευμένες περιοχές που τα τελευταία χρόνια παρουσίασαν σοβαρά θέματα με πλημμύρες.

Συγκεκριμένα αφορούν:

  • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Περάματος, προϋπολογισμού 4.092.000 ευρώ, μέσω της επέκτασης του υφιστάμενου δικτύου στην περιοχή του Άνω Περάματος.
  • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή των οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου στον Δήμο Πειραιά, προϋπολογισμού 9.3 εκατ. ευρώ, για να καλυφθεί η αποχέτευση λεκάνης απορροής έκτασης περίπου 800 στρεμμάτων, που εκτείνεται βόρεια της Λ. Θηβών και μέχρι το ύψος της οδού Μπελογιάννη-Τζαβέλλα με αποδέκτη το συλλεκτήρα ομβρίων της Λ. Θηβών και συγκεκριμένα στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αργυροκάστρου και Δηλαβέρη.
  • Κατασκευή δικτύου ομβρίων στη Νίκαια, μεταξύ των Λεωφόρων Γρ. Λαμπράκη & Π. Ράλλη, προϋπολογισμού 7.250.000 ευρώ. Η περιοχή βρίσκεται ΝΔ του λεκανοπεδίου και δυτικά του ποταμού Κηφισού στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
  • Κατασκευή αγωγών δικτύου ομβρίων σε τμήματα του δήμου Περάματος, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Οι εργασίες ξεκινούν από τον ήδη κατασκευασμένο αγωγό στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Λ. Ειρήνης και καταλήγουν στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Στερεάς Ελλάδος.
  • Εκτός από τα παραπάνω έργα έχει δημοπρατηθεί και το υποέργο για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, προϋπολογισμού 7.6 εκατ. ευρώ. Το έργο προβλέπει κατασκευή αγωγών μήκους οκτώ χιλιομέτρων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται:
  • Ανακατασκευή τμήματος του τρίτου υφισταμένου αγωγού ομβρίων στην περιοχή της εκβολής του μέσα στο CarTerminal.
  • Αγωγός στη Λ. Δημοκρατίας, στην οδό Μπουμπουλίνας και στο χώρο του ΟΛΠ

Η κατασκευή των αγωγών αυτών θα ανακουφίσει την περιοχή των μηχανουργείων που βρίσκονται στη Λ. Δημοκρατίας και συγκεντρώνει μεγάλη ποσότητα ομβρίων υδάτων, ενώ θα κατασκευαστούν αγωγοί ομβρίων και στην περιοχή των Ταμπουρίων στον Πειραιά.

To άρθρο Πειραιάς: Σε εξέλιξη 4 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Νικη Κουτουλουλη

Next Post

Εξαπάτηση ασθενών από 66χρονο: Εβδομάδα εξελίξεων μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που ξεκίνησε, σχετικά με την υπόθεση του 66χρονου φυσιοθεραπευτή από τα Καλύβια, καθώς μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του η αστυνομία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες καταγγελίες. Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες είναι 15, με πέντε από αυτούς του ασθενείς να έχουν […]
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!