«Παρανομούν» τα φαρμακεία που διαφημίζουν πως έχουν σκευάσματα σε έλλειψη – «Χαστούκι» από Φαρμακευτικούς Συλλόγους

i-news24
Read Time:1 Minute, 9 Second

«Παρανομούν» τα φαρμακεία που διαφημίζουν πως έχουν σκευάσματα σε έλλειψη - «Χαστούκι» από Φαρμακευτικούς Συλλόγους

Φαρμακεία που διαφημίζουν ότι διαθέτουν «ελλειπτικά φάρμακα» παρανομούν, λένε οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να επωφεληθούν, εκμεταλλευόμενοι τις τραγικές ελλείψεις.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω φαρμακεία προχώρησαν σε… διαφημιστικές καταχωρήσεις στα social media, ότι διαθέτουν ορισμένα ελλειπτικά φάρμακα και μάλιστα σε απεριόριστες ποσότητες.

Aπό την πλευρά των φαρμακοποιών, τον κώδωνα του κινδύνου για παράνομες ενέργειες κρούει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας (ΦΣΠ).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν, εντοπίστηκαν φαρμακεία οι ιδιοκτήτες των οποίων, εκμεταλλευόμενοι τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, αποφάσισαν να επωφεληθούν.

Με ανακοίνωσή του ο ΦΣΠ υπενθυμίζει στα μέλη του ότι η διαφήμιση αποτελεί «παράβαση των κανόνων της φαρμακευτικής δεοντολογίας και διώκεται πειθαρχικά».

«Τα φάρμακα δεν είναι «εμπορεύματα» για να τα διαφημίζουμε! Παρακαλούμε λοιπόν να είστε προσεκτικοί και να σκέφτεστε αυτό που κάνετε πριν το κάνετε!», αναφέρει ο Σύλλογος των Φαρμακοποιών στης Πιερίας.

Στην ιστοσελίδα του μάλιστα ο ΦΣΠ τονίζει πως με βάση τις ισχύουσες διατάξεις:

«Δεν επιτρέπεται η με οιονδήποτε τρόπο διαφήμιση του φαρμακείου δια διαφημιστικών-χορηγούμενων καταχωρήσεων σε ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, ιστοσελίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και στο διαδίκτυο εν γένει, στις οποίες προβάλλεται και διαφημίζεται αποκλειστικά και μόνο το φαρμακείο (αδιαφόρως αν προβάλλεται/διαφημίζεται το φυσικό κατάστημα φαρμακείου ή το ηλεκτρονικό κατάστημα)».

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

To άρθρο «Παρανομούν» τα φαρμακεία που διαφημίζουν πως έχουν σκευάσματα σε έλλειψη – «Χαστούκι» από Φαρμακευτικούς Συλλόγους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Ανδρεας Μορφοπουλος

Next Post

Ανεπιθύμητος στην Αυστραλία για τις αντισημιτικές δηλώσεις ο Κάνιε Γουέστ - «Διακινητής μίσους που εκτοξεύει απειλές»

Οργανώσεις στην Αυστραλία ζητούν την απαγόρευση εισόδου του Κάνιε Γουέστ λόγω των αντισημιτικών του δηλώσεων. Μπλόκο στον Αμερικανό ράπερ, τραγουδιστή, δισκογραφικό παραγωγό, σχεδιαστή μόδας και επιχειρηματία έστησε η Εβραϊκή-Αυστραλιανή οργάνωση προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Κάνιε Γουέστ σκοπεύσει να πάει στην Αυστραλία με την Αυστραλέζα Μπιάνκα Τσενζόρι, με την οποία φέρεται […]
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!