Η Συντονίστρια της «Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» κα Ντία Χωραφά εκπροσωπώντας το Μπορούμε που συντονίζει την πρωτοβουλία, επεσήμανε: «Η σπατάλη τροφίμων απαντάται σε όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας τροφίμων και αποτελεί σύνθετο ζήτημα. Για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της απαιτούνται συνεργασία ανάμεσα στους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και συνέργειες μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών. Η Συμμαχία προάγει τη συντονισμένη δράση Πολιτείας, αγοράς, οργανωμένης Κοινωνίας των Πολιτών, ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική τη δέσμευση συμβολής της ΕΞΑΑΑ στη συλλογική αυτή προσπάθεια με πολλαπλασιαστική δυναμική, δεδομένου μάλιστα ότι η Ένωση εδώ και πολλά έτη ήδη στηρίζει τους στόχους που έχουμε θέσει στη Συμμαχία».
Στο Μπορούμε γίνεται από το 2012 καθημερινή προσπάθεια να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων και να αυξηθεί η επισιτιστική προσφορά προς αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη σήμερα στην Ελλάδα. Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού στηρίζει αυτήν την προσπάθεια στην Αθήνα από την αρχή της δράσης και από τα χρόνια της μεγάλης κρίσης, προσφέροντας μέχρι σήμερα περισσότερες από 170.000 μερίδες τρόφιμα προς δεκάδες κοινωφελείς φορείς είτε στην ευρύτερη ακτίνα των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είτε και σε όλη την Αττική.
Διαβάστε ακόμα:
Ιαπωνία: Μία τουριστική αγορά του μέλλοντος για την Ελλάδα
Τι είναι το Geocaching που έρχεται στην Κέρκυρα
Πηγή: www.travel.gr