Λευτέρης Αυγενάκης: Ποιες ομάδες δεν θα παίρνουν ποσοστό από το στοίχημα

i-news24
Read Time:1 Minute, 4 Second

Λευτέρης Αυγενάκης: Ποιες ομάδες δεν θα παίρνουν ποσοστό από το στοίχημα

Σημαντικές ειδήσεις προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, αναφορικά με την κατανομή των χρημάτων που τους αντιστοιχούν από την φορολόγηση των κερδών από τα τυχερά παιχνίδια.

Η πρώτη είδηση αφορά την οριστικοποίηση του ποσού χρηματοδότησης για φέτος, το οποίο ανέρχεται για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες στα 30,5 εκατ. ευρώ (αντίστοιχο θα είναι και το ποσό που θα διανεμηθεί στον ερασιτεχνιλό αθλητισμό).

Η δεύτερη και σημαντικότερη είδηση, αφορά τον αποκλεισμό από τη χρηματοδότηση όσων ΑΑΕ δεν έχουν εξασφαλίσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής στο αντίστοχο πρωτάθλημα, αλλά και όσως εμπλέκονται σε αναφορές προς την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, για πιθανή συμμετοχή τους σε χειραγωγημένους αγώνες.

Στην περίπτωση αυτή, η χρηματοδότηση των επαγγελματικών ομάδων αναστέλλεται μέχρι την έκδοση πορίσματος από την ΕΠΑΘΛΑ. Εφόσον η Εθνική Πλατφόρμα κρίνει ότι μία υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και αποστείλει το πόρισμα στις αρμόδιες αθλητικές αρχές, η αναστολή χρηματοδότησης παραμένει έως ότου αποφανθούν τα αρμόδια όργανα.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν οι πρόεδροι της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, και της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατώρος, ενώ δεν προσήλθε εκπρόσωπος από τη Super League.

 

To άρθρο Λευτέρης Αυγενάκης: Ποιες ομάδες δεν θα παίρνουν ποσοστό από το στοίχημα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Γιαννης Αρμαος

Next Post

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας αύριο

Βροχερός παραμένει και αύριο Τρίτη (24.1.2023) ο καιρός, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς είναι πιθανό να σημειωθούν μέχρι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Στερεά, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική Μακεδονία και στο Βόρειο-Βορειοδυτικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα του καιρού θα είναι κατά περιόδους έντονα σε αυτές […]
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!