18 Μαΐου 2024
ομογένεια

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά της Νέας Υόρκης – Τι λένε ομογενείς επιχειρηματίες στον «Ε.Κ.» – «Εθνικός Κήρυκας»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Μεγάλη Εβδομάδα πριν το Ελληνορθόδοξο Πάσχα, έχει πάντα δυο σκέλη: Το πρώτο, είναι το θρησκευτικό και πνευματικό, με μαζική παρουσία στους Ιερούς Ναούς, ακόμη και ανθρώπων που δεν το συνηθίζουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το δεύτερο, είναι αυτό της αγοράς, με γνώμονα το μεγάλο εορταστικό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.

Κεντρικό σημείο αναφοράς, ο παραδοσιακός οβελίας και τα πλούσια κρεατικά, σε μια ημέρα που, ακόμη και για τους πιο ευσυνείδητους σε διατροφικά θέματα, όλα επιτρέπονται.

«Πρέπει να φύγουν κάπου στα 200 αρνιά τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο», δηλώνει στον «Εθνικό Κήρυκα» ο ιδιοκτήτης του εμβληματικού κρεοπωλείου «Acropolis» στην 30ή Λεωφόρο της Αστόριας, Ευάγγελος Γκατζώνης. Οι πελάτες του δεν έρχονται μόνο από τη Νέα Υόρκη, αλλά και από συνοικίες του Λονγκ Αϊλαντ και του Κονέκτικατ.

Η Νταϊάνα Λοϊσέλ και οι συνεργάτιδές της θα είναι στο πόστο του Telly’s Taverna από τις 6 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, έχοντας ήδη πολλές κρατήσεις για το Πασχαλινό Τραπέζι. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

«Η τιμή του οβελία κυμαίνεται φέτος στα 14 δολάρια το πάουντ, μπορεί δηλαδή να κοστίσει συνολικά 300 – 400 δολάρια, ανάλογα και με το βάρος. Από πέρυσι δεν είναι πολύ μεγάλη διαφορά, το θέμα είναι πως έχει ανέβει αρκετά σε σχέση συνολικά με τα λίγα τελευταία χρόνια. Το δε κοκορέτσι είναι στα 9 – 10 δολάρια το πάουντ», τονίζει ο κ. Γκατζώνης.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, το σούπερ μάρκετ «Mediterranean» κινείτο σε πασχαλινούς ρυθμούς. Το τσουρέκι, τα τυροκομικά και άλλα είδη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προτίμησης, με τον ιδιοκτήτη της υπεραγοράς, Βασίλη Τεντολούρη, να επισημαίνει πως το κοινό έχει διάθεση για ένα πλήρες πασχαλινό τραπέζι.

«Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω το κοινό, διότι βοήθησαν πολύ, αγοράζοντας κανονικά σαν να μην υπάρχει το οικονομικό θέμα. Ο κόσμος ψωνίζει κανονικά, αγοράζει τα πάντα και είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί πρώτον, η Ομογένεια μας στηρίζει και, δεύτερον, έχουμε καλά προϊόντα. Δεν υπάρχει κάτι που δεν το έχουμε, είμαστε πλήρεις και έχουμε και καλές τιμές. Αγοράζουν τα πάντα: : Από τσουρέκι, φέτα, κεφαλογραβιέρα, σαγανάκια, τα πάντα. Οι τιμές έχουν ανέβει περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι», αναφέρει ο κ. Τεντολούρης.

Pasca Di Mayo λέγεται το πάρτυ που ετοιμάζει την Κυριακή το Jaguar. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του «Mediterranean Foods» κάλεσε τους καταναλωτές να μην πτοηθούν από την κίνηση, υπενθυμίζοντας πως το κατάστημα παρέχει θέσεις στάθμευσης και το προσωπικό είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει.

Ανάλογο σκηνικό εκτυλίσσεται και στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία, όπου στα συνηθισμένα γλυκά προστίθενται και οι κλασικές πασχαλινές δημιουργίες. Ο λόγος, ασφαλώς, για το τσουρέκι αλλά και τις λεγόμενες πασχαλινές μπασκέτες. Στο καφέ – ζαχαροπλαστείο «Λευκός Πύργος» η κίνηση για τις σχετικές παραγγελίες ήταν και φέτος αυξημένη.

«Εχουμε πάρα πολύ δουλειά αυτήν την εβδομάδα. Ο κόσμος έρχεται, αγοράζει τσουρέκια, μπασκέτες για τα βαφτιστήρια. Υπάρχει κίνηση. Θα έλεγα ότι προτιμούν τα τσουρέκια τα στρογγυλά με το αυγό.  Εμείς επιλέξαμε να μην αλλάξουμε τις τιμές και, εξ όσων έχουμε δει, σε σχέση με άλλα ζαχαροπλαστεία, είμαστε σε χαμηλότερα επίπεδα», δηλώνει στον «Ε.Κ.» η Ελένη Νάστου, συνεργάτις της ιδιοκτήτριας Γιούλης Πανταζή.

Το κρεοπωλείο του Ευάγγελου Γκατζώνη. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Την ίδια στιγμή, βέβαια, που η Κυριακή του Πάσχα θεωρείται κυρίως οικογενειακή γιορτή ή αφορμή για επίσκεψη, ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού θα επιλέξει να γευτεί τον πασχαλινό οβελία στο εστιατόριο.  Στο «Telly’s Taverna» η Νταϊάνα Λοϊσέλ και οι συνεργάτες της θα βρίσκονται στο πόστο τους από τις 6 το πρωί.

«Εχουμε κρατήσεις πάρα πολλές. Εχουμε αρνιά στη σούβλα, κοντοσούβλι, πασχαλινά αυγά, τσουρέκια και αυτά τα παραδοσιακά. Δεν θα έχουμε pre-fix, έχουμε a la carte αλλά και το κανονικό το μενού. Παρότι έχουν ακριβύνει τα κόστη, επιλέξαμε να μείνουμε σταθεροί», τονίζει η κ. Λοϊζέλ.

Το ζαχαροπλαστείο “Λευκός Πύργος”. Τα στρογγυλά τσουρέκια στην πρώτη γραμμή προτίμησης για το ζαχαροπλαστείο Λευκός Πύργος. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Τέλος, για όλους όσοι θελήσουν να ολοκληρώσουν την πασχαλινή γιορτή με μια απογευματινή έξοδο, υπάρχουν ελληνικά μαγαζιά που θα την συνδυάσουν με το μεξικανικό Cinco de Mayo, όπως το Jaguar Cafe.

«Εμείς κάνουμε ένα event, το Pasca De Mayo. Θα έχουμε αρνί στο φούρνο και τα παραδοσιακά tacos που κάνουν οι Μεξικάνοι. Θα έχουμε ειδική προσφορά για μαργαρίτες, κρασί, σαγκρίες και θα φτιάξουμε και λουκουμάδες και τσούρος», αναφέρει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Ορφανός.

Το σούπερ μάρκετ Mediterranean. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος
Το σούπερ μάρκετ Mediterranean. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος


Πηγή: www.ekirikas.com

Σχετικές αναρτήσεις

Αναζητούνται οι ληστές με το μηχανάκι – «Εθνικός Κήρυκας»

i-news24

Jaguar Cafe: Νέο ελληνικό μπαρ – εστιατόριο στην Αστόρια – «Εθνικός Κήρυκας»

i-news24

Κορίτσι της Ομογένειας σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Νέα Ιερσέη – «Εθνικός Κήρυκας»

i-news24
Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας τότε συναινείτε σε αυτό. View more
Accept