9 Μαΐου 2024
ομογένεια

Η συνάντηση του Financial Women’s Association 2024 στην Ελλάδα – «Εθνικός Κήρυκας»

Ο Οικονομικός Οργανισμός Γυναικών «Financial Women’s Association» στην Αμερική, επέλεξε το Διεθνές Επιχειρηματικό του Συνέδριο για το 2024 να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, μια χώρα που αναγκάστηκε να επανεφεύρει τον εαυτό της μετά από μια καταστροφική κρίση χρέους. Πλήθος VIP και ειδικών θα μοιραστούν απόψεις για τους οικονομικούς ελιγμούς και το καινοτόμο πνεύμα που κατέστησαν δυνατή τη μεταμόρφωση της Ελλάδας και τη μετάβασή της από την καταστροφή στη σταδιακή της ανάπτυξη. Με τίτλο «Η επανεφεύρεση ως μονοπάτι προς την επιτυχία» – (Reinvention as a Path to Success), εξέχοντα μέλη από τον αμερικανικό γυναικείο οικονομικό οργανισμό «Financial Women’s Association» και τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο θα συναντηθούν στην Αθήνα και στη Σαντορίνη από τις 11-18 Μαΐου σε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει τη διεθνή επιχειρηματική ενσυναίσθηση, αλλά παράλληλα να προσφέρει στα μέλη του τη συναρπαστική εμπειρία της ελληνικής κουλτούρας. Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στους τομείς της οικονομίας/χρηματοδότησης, της κυβέρνησης, της τεχνολογίας, των εξωτερικών υποθέσεων, ειδικά σε κλάδους που αφορούν την ελληνική οικονομία, τη ναυτιλία, τα ακίνητα, τον τουρισμό και την ενέργεια.

Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στους τομείς της οικονομίας/χρηματοδότησης, της κυβέρνησης, της τεχνολογίας, των εξωτερικών υποθέσεων, ειδικά σε κλάδους που αφορούν την ελληνική οικονομία, τη ναυτιλία, τα ακίνητα, τον τουρισμό και την ενέργεια. Πριν από το Συνέδριο, είθισται να διοργανώνεται ένα προ-Συνέδριο στην πρεσβευτική ή προξενική Αρχή της χώρας στην οποία διοργανώνεται το ετήσιο Συνέδριο. Στο πλαίσιο αυτό το Προξενείο της Νέας Υόρκης μαζί με την FWA και το HACC, διοργανώνει στις 2 Απριλίου ένα προ-Συνέδριο με σκοπό να φέρει τα μέλη της Αμερικανικής Οργάνωσης πιο κοντά στην Ελλάδα, να τα ενημερώσει και να τα αγκαλιάσει με την ελληνική φιλοξενία. Τη διοργάνωση του Προ-Συνεδρίου στη Νέα Υόρκη και του Συνεδρίου στην Ελλάδα έχουν αναλάβει το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Νέας Υόρκης και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Νέας Υόρκης όπου θα μιλήσουν αξιότιμα μέλη από την ομογένεια και την Ελλάδα.

Μεταξύ των πολλών καταξιωμένων VIP και ειδικών που θα μοιραστούν ιδέες για τη μεταμόρφωση της Ελλάδας από την κρίση χρέους στην επιτυχία είναι και οι κάτωθι:

 Αλέξης Πατέλης

Ο Αλέξης Πατέλης είναι ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Εχει περισσότερες από τρεις δεκαετίες εμπειρίας ως οικονομολόγος και στρατηγικός αναλυτής, εργαζόμενος σε διάφορες πολυεθνικές εταιρείες στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Αθήνα, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και Merrill Lynch.

Σεφ Μαρία Λόη

Η σεφ Μαρία Λόη είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη σεφ, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος με πάθος για την υγεία και την ευεξία. Η σεφ Λόη μοιράζεται πολλές νόστιμες συνταγές στην τηλεοπτική σειρά του PBS «The Life of Loi: Mediterranean Secrets».

Χάρης Θεοχάρης

Ο Χάρης Θεοχάρης, με εμπειρία στη Μηχανική Λογισμικού, έχει συμβάλει σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη δημοσιονομική υγεία της Ελλάδας μέσω διαφόρων ρόλων δημόσιας υπηρεσίας, όπως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημοσίων Εσόδων, Υπουργός Τουρισμού και πιο πρόσφατα αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών για τη φορολογία.

Δίκα Αγαπητίδου

Η Δίκα Αγαπητίδου είναι ιδρύτρια και διευθύντρια της Athens Economics Ltd – JLL Alliance Partner, που ιδρύθηκε το 1993. Είναι μέλος του RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors), ιδρυτικό μέλος του ελληνικού παραρτήματος του ICSC (Διεθνής Συμβούλιο Εμπορικών Κέντρων) και μέλος του ELIE (Ελληνικό Ινστιτούτο Αποτίμησης). Είναι συν-συγγραφέας ενός βιβλίου (IOVE, 1995), έχει γράψει πολυάριθμα άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές και αγγλικές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά και συμμετέχει συχνά σε συνέδρια και σεμινάρια ακινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γιάνος Κοντόπουλος

Ο Γιάνος Κοντόπουλος εντάχθηκε στον Ομιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών ως διευθύνων σύμβουλος το 2022. Διαθέτει μακρά και επιτυχημένη διεθνή εμπειρία στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. Είναι πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηρίων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, μέλος του ΔΣ του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας Ελλάδας και μέλος της Επιτροπής Εργασίας της Ομοσπονδίας των Ευρωασιατικών Χρηματιστηρίων (FEAS).

Ελένη Μπαθιανάκη

Η Ελένη Μπαθιανάκη είναι ιδρυτικό μέλος της Halcyon Equity Partners. Διαθέτει περισσότερα από 23 χρόνια εμπειρίας σε θέσεις που αφορούν τον τομέα των Τραπεζών και των Επενδύσεων, έχει δραστηριοποιηθεί ως σύμβουλος στρατηγικής εταιρειών και στον ιδιωτικό τομέα επενδύσεων. Διατηρεί θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια πολλών ελληνικών εταιρειών και είναι μέντορας της εταιρείας Endeavor Greece, η οποία αποτελεί μία κορυφαία παγκόσμια κοινότητα, από και για επιχειρηματίες υψηλού αντίκτυπου.

Βασίλης Τσαϊτάς

Ο Βασίλης Τσάϊτας ξεκίνησε την καριέρα του στη Shell Hellas ως οικονομικός ελεγκτής και συνέχισε στην επενδυτική τράπεζα HSBC στο Λονδίνο, ειδικευόμενος σε συμβουλευτικές υπηρεσίες για συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών πετρελαίου, φυσικού αερίου και κοινής ωφέλειας στην Ευρώπη. Εχει επίσης εμπειρία στην ανάπτυξη και χρηματοδότηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Σήμερα, είναι ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών (CFO) της εταιρείας Helleniq Energy και ηγείται των προσπαθειών για τη μετάβαση της εταιρείας σε μια πιο βιώσιμη πρακτική, με μείωση της χρήσης διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% έως το 2030.

Μαρία Ρίτα Γκάλλη

Η Μαρία Ρίτα Γκάλλη είναι διευθύνουσα σύμβουλος του DESFA (διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Αερίου). Μέχρι πρόσφατα, ήταν εκτελεστική αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων στη Snam SPA, κορυφαία εταιρεία ενεργειακών υποδομών παγκοσμίως και πρόεδρος της Senfluga Energy Holdings, SA., μιας κοινοπραξίας που ελέγχει τα δύο τρίτα του μετοχικού κεφαλαίου του DESFA.

Χρήστος Σταϊκούρας

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπηρετεί ως υπουργός Μεταφορών & Υποδομών της Ελλάδας. Με εμπειρία στον τομέα των οικονομικών, με προηγούμενους ρόλους ως υπουργός Οικονομικών και Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σταϊκούρας διαθέτει εκτενή γνώση στον ακαδημαϊκό και τραπεζικό τομέα. Εχοντας σπουδάσει Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο (ΕΜΠ), λάβει MBA από το Imperial College London και διδακτορικό στα Χρηματοοικονομικά και Τραπεζικά από το City University of London, συνδυάζει επιτυχώς μια εντυπωσιακή πορεία στη δημόσια υπηρεσία με ένα δυνατό ακαδημαϊκό υπόβαθρο.

Αφροδίτη Αβραμέα

Η Αφροδίτη Αβραμέα ηγείται της στρατηγικής και της βιώσιμης ανάπτυξης στον Ομιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μια κορυφαία εταιρεία διεθνών υποδομών. Η καριέρα της περιλαμβάνει κομβικούς ρόλους στην Intrum Hellas, στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Marfin Investment Group. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Harvard, ΜΒΑ από το City University της Νέας Υόρκης και πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νίκος Καλλιαγκόπουλος

Ο Νίκος Καλλιαγκόπουλος, εταίρος στην Big Pi Ventures, φέρνει μια πλούσια δεκαετή πορεία στο τοπίο του Κεφαλαιακού Κινδύνου. Εχει ηγηθεί επενδύσεων και έχει υπηρετήσει στα Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών όπως η tilDB, η Blueground και η Holidu, καθώς οδήγησε τις aiMotive και Bright Computing σε επιτυχημένες εξαγορές από τους κολοσσούς της βιομηχανίας Stellantis και NVIDIA, αντίστοιχα. Ο Νίκος έχει εξειδίκευση στο να εντοπίζει εταιρείες με πρωτοποριακή τεχνολογία σε όλη την Ευρώπη και να τις προάγει.

Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά

Η Dr. Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά είναι πρόεδρος και συνιδρύτρια του Rythmisis, του πρώτου Εθνικού Ινστιτούτου Τεχνητής Νοημοσύνης, Προστασίας Δεδομένων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Είναι διπλωματούχος δικηγόρος στην Ελλάδα και το Βέλγιο, με εξειδίκευση ως νομικός εμπειρογνώμονας AI στις Βρυξέλλες, με επίκεντρο την υγειονομική περίθαλψη και τις ιατρικές τεχνολογίες.

Σπυριδούλα Μπούτου

Η Σπυριδούλα Μπούτου είναι επικεφαλής επιχειρηματική διευθύντρια (Chief Operating Officer) του Ομίλου MIBS Group, κορυφαίας ελληνικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων. Εχει υπόβαθρο στον τομέα του πολιτικού μηχανικού, της ακίνητης περιουσίας και της διαχείρισης έργων, έχοντας κατέχει βασικές ηγετικές θέσεις σε τρεις συστημικές ελληνικές τράπεζες.

Βασιλική Λαζαράκου

Η Βασιλική Λαζαράκου είναι πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚΚ) από τον Σεπτέμβριο του 2019. Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Εποπτών της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) και έχει εκλεγεί μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Προεδρεύει της Μικτής Υποεπιτροπής Τιτλοποιήσεων των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών (ESAs) και έχει επανεκλεγεί μέλος του προεδρείου της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ για το έτος 2024.

Χριστίνα Αναγνωσταρά

Η Χριστίνα Αναγνωσταρά, διευθύνουσα σύμβουλος στην AXIA, διαθέτει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στα διεθνή οικονομικά και στον τομέα της ναυτιλίας. Εχει ηγηθεί δημόσια καταχωρημένων εταιρειών μέσω πολύπλοκων συγχωνεύσεων και εξαγορών, αναδιαρθρώσεων και πρωτοβουλιών για ανάληψη κεφαλαίου. Από το 2008, υπηρετεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Seanergy και από το 2022 ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας United Maritime Corporation, η οποία είναι εισηγμένη στο NASDAQ.

Αννα Νάζου

Η Αννα Ναζού, διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρύτρια εταίρος της RealAct Ltd (NAIRealAct) από το 2013, ειδικεύεται σε παγκόσμια ακίνητα έργα. Καταχωρημένη αξιολογήτρια RICS και διδάσκουσα, το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει πελάτες όπως η McKinsey, η Siemens, η BNP Paribas, η Amgen, και η Euronews. Εχει ηγηθεί σημαντικών εκτιμήσεων ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων του City Gate και του χαρτοφυλακίου Bluehouse, με κύριες συναλλαγές την πώληση των κεντρικών γραφείων της BNP Paribas στο Grupo Dolphin και των κεντρικών γραφείων της Siemens στον Ομιλο Μυτιληναίος.

Προθεσμία εγγραφών: 1 Απριλίου 2024 (έως και 8 Απριλίου). Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, σας προτείνουμε να εγγραφείτε το συντομότερο δυνατόν. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: https://www.fwa.org/2024-international-business-conference-in-greece

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αναστασία Μπουκουβάλα email: [email protected]


Πηγή: www.ekirikas.com

Σχετικές αναρτήσεις

Ο π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης μιλά στον στον «Ε.Κ.» για τη ληστεία στον Αγιο Δημήτριο Τζαμέικα – «Εθνικός Κήρυκας»

i-news24

Η ερευνήτρια από τη Δράμα που αναπτύσσει πρωτοποριακό βιοαισθητήρα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος στο Λονδίνο – «Εθνικός Κήρυκας»

i-news24

Η Επιτροπή Παρέλασης Νέας Υόρκης τίμησε την 25η Μαρτίου – «Εθνικός Κήρυκας»

i-news24
Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας τότε συναινείτε σε αυτό. View more
Accept