Γερμανία: Ακυρώνονται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Βερολίνου την Τετάρτη λόγω απεργίας

i-news24
Read Time:1 Minute, 25 Second

Γερμανία: Ακυρώνονται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Βερολίνου την Τετάρτη λόγω απεργίας

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi ανακοίνωσε 24ωρη απεργία στο αεροδρόμιο Βερολίνου – Βρανδεμβούργου (BER) στη Γερμανία για την ερχόμενη Τετάρτη.

Καμία επιβατική πτήση δεν θα προσγειωθεί ή απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Βερολίνου εκείνη την ημέρα. Οι υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης, η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου καθώς και η αεροπορική ασφάλεια θα επηρεαστούν, ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο.]

«Σε αυτήν την κατάσταση, η εταιρεία διαχείρισης πρέπει να συμπεράνει ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τακτικές επιβατικές πτήσεις στο BER αυτήν την ημέρα και, έχοντας αυτό κατά νου, έχει επίσης ενημερώσει όλους τους εταίρους στο αεροδρόμιο για την εξαγγελθείσα απεργία», ανέφερε η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου.

Είχαν προγραμματιστεί περίπου 300 αναχωρήσεις και αφίξεις με περίπου 35.000 επιβάτες.Το Verdi απαιτεί αύξηση μηνιαίου μισθού ύψους 500 ευρώ για το προσωπικό εδάφους και τους υπαλλήλους της εταιρείας, με τη συλλογική σύμβαση να ισχύει για 12 μήνες.

Το γερμανικό συνδικάτο είπε ότι η πλευρά των εργοδοτών απαιτεί μεγαλύτερες περιόδους συμβάσεων τόσο για τις υπηρεσίες εδάφους όσο και για την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου.

Εκτός από τη διοίκηση, η εταιρεία απασχολεί επίσης πυροσβέστες, ασφάλεια αεροδρομίου και διαχείριση κυκλοφορίας.Σύμφωνα με το Verdi, 6.000 εργαζόμενοι επηρεάζονται από τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, οι διαπραγματεύσεις για τους εργαζόμενους στην αεροπορική ασφάλεια διεξάγονται σε εθνικό επίπεδο, αλλά σε επτά γύρους διαπραγματεύσεων δεν σημειώθηκε «σχεδόν καμία πρόοδος».
«Δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη από τους εργοδότες ότι θέλουν να βρεθεί μια λύση», ανέφερε το συνδικάτο.

Το ίδιο αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις αφορούν «αύξηση αμοιβών υπερωριών νυχτερινής βάρδιας, για Κυριακές, αργίες και Σάββατο καθώς και για καλύτερη συλλογική σύμβαση για την πληρωμή των υπερωριών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Γερμανία: Ακυρώνονται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Βερολίνου την Τετάρτη λόγω απεργίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

Ολυμπιακός: Το νούμερο του Βρσάλικο πήρε ο Ραμόν στη φανέλα

Ο Ραμόν Ράμος Λίμα αποτελεί το νέο μετεγγραφικό απόκτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχει ήδη ενσωματωθεί στην ομάδα του Μίτσελ, για τη συνέχεια της σεζόν. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, ο Ραμόν επέλεξε και τον αριθμό στη φανέλα του με τον Ολυμπιακό, παίρνοντας ουσιαστικά αυτή που άφησε ελεύθερη ο Βρσάλικο, με […]
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!