19 Μαΐου 2024
ομογένεια

Έψησαν και φέτος τον οβελία στη Μασαχουσέτη – «Εθνικός Κήρυκας»

ΒΟΣΤΩΝΗ. Οι επιχειρηματίες Δημήτρης Ματθαίος από το Λόουελ της Μασαχουσέτης και Νίκος Μανώλης από το Ντρέικετ, συνέχισαν για πολλοστή φορά και φέτος την παράδοση του ψησίματος του οβελία στον αυλόγυρο των οικιών τους. Ο κ. Ματθαίος φέτος ξεκίνησε πιο πρωί από τις άλλες χρονιές γιατί τα προγνωστικά του καιρού προέβλεπαν βροχόπτωση τις απογευματινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα. Λίγη ώρα που τελείωσε το ψήσιμο άρχισε και η βροχόπτωση.

Συγκεντρώθηκαν στην οικία του τα παιδιά του, τα εγγόνια του, συγγενείς και φίλοι ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε τους είκοσι πέντε και αφού φωτογραφήθηκαν αναμνηστικά μπροστά στον ψημένο οβελία, στη συνέχεια ξεκίνησαν το  Πασχαλινό συμπόσιο.

Ο κ. Ματθαίος, πρόεδρος του Ευβοϊκού συλλόγου Βοστώνης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «είναι μία όμορφη παράδοση την οποία με χαρά συνεχίζω κάθε χρόνο κατ’ αρχήν για να απολαύσουμε τον πατροπαράδοτο οβελία και για να διδάσκονται και οι νέες γενεές ώστε να την συνεχίσουν».

Όταν τον ρωτήσαμε αν είναι κοπιώδης η διαδικασία της προετοιμασίας και του ψησίματος, είπε πως «χωρίς κόπο και προσπάθεια δεν γίνεται τίποτε» και συμπλήρωσε πως «αξίζει τον κόπο γιατί ο οβελίας δίνει μία ξεχωριστή γεύση και διάσταση στο Πασχαλινό τραπέζι».

Όπως μαρτυρεί και η φωτογραφία στην οικία του κ. Ματθαίου είναι αναρτημένη μόνιμα μαζί με την Αμερικανική και η Ελληνική σημαία, δηλώνοντας σε όλους τους επισκέπτες, αλλά και τους περαστικούς πως «εδώ είναι Ελλάδα», όπως είπε με νόημα.

Ο επιχειρηματίας Νίκος Μανώλης χαμογελά με ικανοποίηση που ο αγαπημένος του γιος Ηλίας Μανώλης έμαθε πολύ καλά τα μυστικά του Πασχαλινού οβελία και συνεχίζει την παράδοση.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΗΛΙΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Περί τα δέκα μίλια απόσταση στην πόλη Νρέικετ της Μασαχουσέτης, μία άλλη οικογένεια του επιχειρηματία και φιλάνθρωπου Νίκου Μανώλη συνέχισε για μία ακόμα χρόνια την παράδοση του οβελία. Η «τελετουργία» της προετοιμασίας του γίνεται το Μεγάλο Σάββατο στο εστιατόριο του, το Dracut House of Pizza & Seeafood, ώστε να είναι έτοιμος για το ψήσιμο την Κυριακή του Πάσχα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νίκος Μανώλης μοιράζει κάθε χρόνο για την εορτή των Ευχαριστιών πάνω από δυόμισι χιλιάδες γαλοπούλες σε ισάριθμες οικογένειες μαζί όλα τα απαραίτητα συστατικά σε ανθρώπους χρήζοντας βοηθείας για το γεύμα των Ευχαριστών.

Την τέχνη και τα μυστικά της προετοιμασίας και του ψησίματος του οβελία τα δίδαξε στον γιο του Ηλία, ο οποίος και συνεχίζει την παράδοση με μεγάλο μεράκι και ενθουσιασμό, όπως έγινε και φέτος. Ο κ. Μανώλης είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «ο Ηλίας έγινε τέλειος μάστορας, γιατί μη ξεχνάτε η προετοιμασία και το ψήσιμο είναι τέχνη».


Πηγή: www.ekirikas.com

Σχετικές αναρτήσεις

Πλήθη πιστών στην Ανάσταση στη Νέα Ιερσέη – «Εθνικός Κήρυκας»

i-news24

Η παρέλαση της Νέας Υόρκης συγκίνησε τους επισήμους – Τι δήλωσαν στον «Ε.Κ.» – «Εθνικός Κήρυκας»

i-news24

Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης στο Σικάγο – «Εθνικός Κήρυκας»

i-news24
Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας τότε συναινείτε σε αυτό. View more
Accept