ΟΗΕ: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για την πρώτη πυρηνική δοκιμή από το 2017

i-news24
Read Time:1 Minute, 9 Second

ΟΗΕ: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για την πρώτη πυρηνική δοκιμή από το 2017

«Καμπανάκι» από τον ΟΗΕ για τα… σχέδια της Βόρειας Κορέας και του Κιμ Γιονγκ Ουν σε ό,τι αφορά στις πυρηνικές δοκιμές.

Καθώς παρατηρήθηκαν έργα σε υπόγεια εγκατάσταση δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας τους τελευταίους μήνες, ειδικοί του ΟΗΕ προειδοποίησαν ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να προχωρήσει στην πρώτη δοκιμή πυρηνικού όπλου από το 2017.

«Τα έργα στο πεδίο δοκιμών Πούνγκε-ρι ανοίγουν τον δρόμο για να διεξαχθούν επιπλέον πυρηνικές δοκιμές για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων», εξηγεί εμπιστευτικό έγγραφο ειδικών του ΟΗΕ σύμφωνα με το Reuters.

Δορυφορικές φωτογραφίες της εγκατάστασης υποδεικνύουν ότι αποκαθίσταται το δίκτυο των υπόγειων στοών και σηράγγων στο Πούνγκε-ρι, ενώ ανοικοδομούνται δομές που είχαν καταστραφεί το 2018, όταν η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

Κατά την έκθεση που υποβλήθηκε στον ΟΗΕ, η οποία αφορά τη δραστηριότητα των τελευταίων λίγων μηνών, έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά η παραγωγή σχάσιμου υλικού στον πυρηνικό σταθμό στη Γιονγκμπγιόν.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου εδώ και μήνες, έπειτα από σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) επίσης επίσης τονίζει από τον Ιούνιο τη δραστηριότητα στο Πούνγκε-ρι, όπου διεξήχθησαν μεταξύ του 2006 και του 2017 έξι δοκιμές πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα.

To άρθρο ΟΗΕ: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για την πρώτη πυρηνική δοκιμή από το 2017 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Μαιρη Καλουτσακη

Next Post

Ειρήνη Στεριανού: Αναστατώνει με τις φωτογραφίες της στο Instagram

Η Ειρήνη Στεριανού μπορεί να πέρασε από το μόντελινγκ στην υποκριτική αλλά δεν ξεχνά να… ανεβάζει τη θερμοκρασία στα social media μέσα από της αναρτήσεις της. H μελαχρινή καλλονή θέλησε να αναστατώσει τους χιλιάδες άνδρες followers της στο Instagran. Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό, η Ειρήνη Στεριανού επέλεξε να […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: