Νίκος Ορφανός: Η Φώφη Γεννηματά με αγκάλιασε με σεβασμό και χαμόγελο

i-news24
Read Time:1 Minute, 24 Second

Νίκος Ορφανός: Η Φώφη Γεννηματά με αγκάλιασε με σεβασμό και χαμόγελο

Όσα εξομολογήθηκε ο Νίκος Ορφανός για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά θέλησε να αναφερθεί από καρδιάς ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού.

Μιλήστε μου για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά που εσείς γνωρίσατε…

Εγώ ξέρετε είμαι ένας βαθύτατα φιλελεύθερος άνθρωπος. Πιστεύω στην αστική δημοκρατία, την θεωρώ το τελειότερο πολίτευμα, με όλες τις αδυναμίες της. Πιστεύω στους νόμους, στους θεσμούς, είμαι νομοταγής, θεωρώ ντροπή την ανυπακοή και τη μόδα της γενικότερης ασέβειας και αγένειας.

Κατατάσσω τον εαυτό μου στους συκοφαντημένους για άλλους λόγους, «νοικοκυραίους». Ταυτόχρονα είμαι οπαδός της προσωπικής ελευθερίας και του απόλυτου αυτοπροσδιορισμού. Το λέω για να μη με τοποθετήσετε έτσι εύκολα στους «συντηρητικούς», που κι αυτό άλλωστε σηκώνει πολλή κουβέντα. Κάτι δήθεν «προοδευτικούς», τους θεωρώ νεάτερνταλ ιδεολογικά.

Περιαυτολογώ για να σας εξηγήσω ότι έτσι ξεκίνησα από το Ποτάμι, βρέθηκα υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων και έτσι χτύπησε μια μέρα το τηλέφωνό μου και ήταν η Φώφη Γεννηματά, που με δέχτηκε στο σπίτι της, στον προσωπικό της χώρο, για να μου ζητήσει να στηρίξω το ψηφοδέλτιο του Κιν.Αλ. στις γειτονιές που μεγάλωσα στη Β’ Πειραιά.

Της είπα την πολιτική μου διαδρομή και τα πιστεύω μου, την αξιακή μου τοποθέτηση. Με αγκάλιασε με σεβασμό και ένα μεγάλο χαμόγελο. Αφουγκράστηκα έναν άνθρωπο με ευγένεια, καλοσύνη και ευρύτητα πνεύματος.

Έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να δώσει ένα άλλο πολιτικό στίγμα, πιο πολιτισμένο, χωρίς ψέματα και συκοφαντίες, αλλά με ανθρωπιά και αξιακό πρόσημο. Θεώρησα τιμή μου την πρόταση από έναν τέτοιο άνθρωπο, την ακολούθησα και την στήριξα όσο μπορούσα. Θα μείνει αξέχαστη.

To άρθρο Νίκος Ορφανός: Η Φώφη Γεννηματά με αγκάλιασε με σεβασμό και χαμόγελο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

zappit

Next Post

Πάνω από 10.300 κρούσματα και 200 νεκροί από την χολέρα στο Καμερούν σε 10 μήνες

Περίπου 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Καμερούν από τη χολέρα, την ασθένεια που επανεμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2021 στη χώρα, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 10.300 κρούσματα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας. Η χολέρα, ασθένεια που προκαλεί οξεία διάρροια και μπορεί να σκοτώσει μέσα σε ώρες […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: