Τζάνετ Γέλεν: Όλες οι χώρες πρέπει να βάλουν φόρο 15% στα κέρδη των εταιρειών

i-news24
Read Time:53 Second

Τζάνετ Γέλεν: Όλες οι χώρες πρέπει να βάλουν φόρο 15% στα κέρδη των εταιρειών

Απαραίτητο θεωρεί ένα μίνιμουμ φόρου στις πολυεθνικές εταιρείες η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, προκειμένου οι χώρες να έχουν σημαντικά έσοδα.

Η Τζάνετ Γέλεν δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι μόλις οι χώρες αρχίσουν να επιβάλλουν έναν ελάχιστο παγκόσμιο φόρο στις πολυεθνικές εταιρίες, άλλες χώρες με μικρότερο ποσοστό εταιρικού φόρου θα χρειαστεί να ακολουθήσουν ή αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να έχουν απώλειες εσόδων.

“Όταν μερικές χώρες επιλέξουν αυτόν τον ελάχιστο εταιρικό φόρο και τον ενεργοποιήσουν, θα υπάρξουν όλο και περισσότερες χώρες που θα δουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να τον εφαρμόσουν”, δήλωσε η Γέλεν σε μία συζήτηση με την υπουργό Οικονομικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ στο Τορόντο.

Περίπου 136 χώρες συμφώνησαν στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συμφωνίας τον Οκτώβριο του 2021, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι μεγάλες εταιρείες θα καταβάλλουν έναν ελάχιστο φόρο 15%, ώστε να γίνει πιο δύσκολο για τις ίδιες, να αποφύγουν την φορολογία.

Ωστόσο, ο φόρος αυτός δεν έχει ακόμη επιβληθεί σε οποιαδήποτε χώρα.

To άρθρο Τζάνετ Γέλεν: Όλες οι χώρες πρέπει να βάλουν φόρο 15% στα κέρδη των εταιρειών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δημητρης Καπετανοπουλος

Next Post

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι δύο πολίτες των ΗΠΑ που αιχμαλωτίστηκαν διέπραξαν «εγκλήματα», υποστηρίζει η Ρωσία

Εδώ και μέρες ένα διπλωματικό θρίλερ με αιχμαλώτους έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, λόγω της σύλληψης δύο Αμερικανών μισθοφόρων στρατιωτών στο έδαφος της Ουκρανίας από τις ρωσικές δυνάμεις επειδή πολεμούσαν στο πλευρό του Κιέβου. Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η σύλληψη των δύο Αμερικανών, οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν ενώ πολεμούσαν στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: