Τα νέα μέτρα για το Fuel Pass 2 – Έως 30.000 το εισόδημα – Προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά προστατευόμενο μέλος

i-news24
Read Time:1 Minute, 26 Second

Χρήστος Σταϊκούρας για ανάπτυξη 13,4%: Η ελληνική οικονομία έκανε την καλύτερη επίδοση στην ευρωζώνη

Την εξειδίκευση του πακέτου των μέτρων για τα καύσιμα, το επονομαζόμενο και Fuel Pass 2 που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο κάνει αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Όπως είπε μεταξύ άλλων παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει απαιτούνται πρόσθετες ενισχύσεις. 

Όπως ανακοίνωσε: 

Επεκτείνεται για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο το Fuel Pass 2. Δηλωθέν εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά προστατευόμενο μέλος και έως 45.000 ευρώ. 

Όσοι επιλέγουν ψηφιακή χρεωστική κάρτα το ποσό προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ από 5 ευρώ που ήταν σήμερα. Με άλλα λόγια, η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης σε ηπειρωτική περιοχή πηγαίνει στα 80 ευρώ για όσους κάνουν χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και στα 65 ευρώ για όσους θελήσουν να κατατεθεί στον λογαριαμσό τους.

Για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ σε ηπειρωτικές περιοχές.

Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ τώρα αντί 55 μέχρι σήμερα και για τα δίτροχα 70 ευρώ, αντί των περίπου 40 που ήταν πριν.

Τα 180 λίτρα καυσίμου το τρίμηνο αντιστοιχούν κατά μέσο όρο σε περίπου 600 χιλιόμετρα μηνιαίως.

Αυτή η επιδότηση τόνισε ρίχνει την βενζίνη κάτω από τα 2 ευρώ. Το κόστος είναι 200 εκατομμύρια ευρώ. 

Για το diesel κίνησης, η ενίσχυση θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο. Κόστος 115 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, επιστρέφεται το ΕΦΚ στους πολίτες που είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες. Πρέπει να έχει υποβληθεί δήλωση ΟΣΔΕ και για το 2022.

 

To άρθρο Τα νέα μέτρα για το Fuel Pass 2 – Έως 30.000 το εισόδημα – Προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά προστατευόμενο μέλος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κατερινα Σερετη

Next Post

Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Ήταν σε πολύ ήρεμη κατάσταση» – «Ψύχραιμη και πανέτοιμη»

Με την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, να καταθέτει αυτή την ώρα για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και τους θανάτους των μικρών παιδιών, ο δικηγόρος της οικογένειας μίλησε στο TLIVE και την Τατιάνα Στεφανίδου, για τις καταιγιστικές εξελίξεις. Όπως ξεκαθάρισε ο κύριος Παπαδόπουλος στο TLIVE, η θεία των αδικοχαμένων […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: