ΣτΕ: Δικαιώθηκαν 3 υποψήφιοι βουλευτές – Νόμιμα τα sms και email κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου

i-news24
Read Time:1 Minute, 25 Second

συντάξεις ΣτΕ

Ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας πρόστιμα 3.000 που είχαν επιβληθεί από την την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σε τρεις υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το 2019.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με απόφαση του Δ´ τμήματος (πρόεδρος ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος και εισηγήτρια η πάρεδρος Μαγδαληνή Φασιλάκη) ακύρωσε τις αποφάσεις της Αρχής καθώς έκρινε ότι στερούνται νομίμου ερείσματος.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τους υποψήφιους βουλευτές (Θεόδωρο Φορτσάκη, Δημήτρη Κούβελα και Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη) κρίνοντας ότι στο πλαίσιο της πολιτικής επικοινωνίας τους με τους εκλογείς, μπορούν να στέλνουν στους πολίτες της εκλογικής περιφέρειας τους SMS και e-mail.

Οι τρεις προσφεύγοντας υποστήριξαν ότι τα πολιτικά μηνύματα εξαιρούνται από τους περιορισμούς που θέτει ο νόμος 3471/2006 περί προηγούμενης συγκατάθεσης του αποδέκτη.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν εμπίπτει η επικοινωνία του υποψήφιου βουλευτή κατά την προεκλογική περίοδο στο ρυθμιστικό πεδίο του άρθρου 11 παρ. 1 του ν. 3471/2006.

Παράλληλα, στις δικαστικές αποφάσεις επισημαίνεται ότι για τον περιορισμό της, αναγκαίας για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, επικοινωνίας του υποψήφιου βουλευτή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με τους εκλογείς της περιφέρειας στην οποία θέτει υποψηφιότητα, απαιτείται ειδική ρύθμιση.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι τέτοια ειδική ρύθμιση δεν μπορεί να θεωρηθεί το άρθρο 11 παρ. 1 του νόμου 3471/2006 (όπως ερμήνευσε η Αρχή), το οποίο ρυθμίζει τις επικοινωνίες για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς,  καθώς στην επίμαχη διάταξη του νόμου 3471/2006 δεν εμπίπτει η επικοινωνία του υποψήφιου βουλευτή κατά την προεκλογική περίοδο.

To άρθρο ΣτΕ: Δικαιώθηκαν 3 υποψήφιοι βουλευτές – Νόμιμα τα sms και email κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

Stranger Things 4: Αντίστροφη μέτρηση για το εκρηκτικό φινάλε – Φρενίτιδα στο Twitter για το τελευταίο trailer

Μόλις 10 μέρες χωρίζουν τα εκατομμύρια των πιστών θεατών της τηλεοπτικής σειράς Stranger Things 4 από το δεύτερο και τελευταίο μέρος του τέταρτου κύκλου επεισοδίων. Την 1η Ιουλίου θα αρχίσει η προβολή του φινάλε της σειράς, με την παρέα των έφηβων φίλων να έρχεται αντιμέτωπη με τον φοβερό Vecna. Σήμερα […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: