Ρωσικές εκπομπές μεταδίδονται πλέον σε ολόκληρη την κατεχόμενη Χερσώνα

i-news24
Read Time:1 Minute, 18 Second

Ρωσικές εκπομπές μεταδίδονται πλέον σε ολόκληρη την κατεχόμενη Χερσώνα

Σε μία κίνηση έντονου συμβολισμού ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι έχει συνδέσει το σύνολο της κατεχόμενης πλέον Χερσώνας με τους ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι θα είναι προσβάσιμοι «δωρεάν» σ’ αυτή την περιοχή της νότιας Ουκρανίας.

«Ειδικοί των μονάδων μεταδόσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συνέδεσαν τον τελευταίο από τους επτά τηλεοπτικούς αναμεταδότες της περιφέρειας της Χερσώνας με τους ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς», ανακοίνωσε το πρακτορείο Άμυνας της Ρωσίας αναφερόμενο στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία.

Από την ίδια πηγή διευκρινίζεται πως περίπου ένα εκατομμύριο κάτοικοι της εν λόγω περιφέρειας έχουν τώρα «δωρεάν» πρόσβαση στους κύριους ρωσικούς σταθμούς, ιδιαίτερα εκείνους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης VGTRK, η οποία αναμεταδίδει τη γραμμή του Κρεμλίνου.

Η περιφέρεια της Χερσώνας, η οποία συνορεύει με την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, κατακτήθηκε από το ρωσικό στρατό από τις πρώτες ημέρες της επίθεσής του εναντίον της Ουκρανίας, που εξαπολύθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου.

Έκτοτε η Μόσχα διεξάγει μια πολιτική εκρωσισμού των εδαφών που έθεσε υπό τον έλεγχό της στη νότια Ουκρανία: εκεί κυκλοφορεί πλέον το ρωσικό νόμισμα, το ρούβλι, ενώ άρχισαν να διανέμονται και ρωσικά διαβατήρια.

Σήμερα ένας από τους νέους φιλορώσους αξιωματούχους της περιφέρειας της Χερσώνας, ο Κιρίλ Στρεμοούσοφ, δήλωσε πως το έδαφος αυτό μπορεί να ενωθεί με τη Ρωσία «πριν από το τέλος της χρονιάς».

«Θα κάνουμε φέτος ένα δημοψήφισμα. Και μετά το δημοψήφισμα αυτό, θα απευθυνθούμε στους ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να μας δεχθούν στους κόλπους της Ρωσίας», δήλωσε ο Στρεμοούσοφ, τον οποίο επικαλείται το δημόσιο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

To άρθρο Ρωσικές εκπομπές μεταδίδονται πλέον σε ολόκληρη την κατεχόμενη Χερσώνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αλεξια Κωνσταντοπουλου

Next Post

Κριστιάνο Ρονάλντο: Μεγάλη ζημιά για την Bugatti του Πορτογάλου σε τροχαίο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται μαζί με την οικογένεια του στη Μαγιόρκα, για διακοπές και είδε την πανάκριβη Bugatti του αξίας 2 εκατ. ευρώ να παθαίνει ζημιά. Αρκετά νεύρα πρέπει να έχει τις τελευταίες ώρες ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «Ultima Hora», η Bugatti του (η αξία του υπολογίζεται […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: