Κατατέθηκε φάκελος για κατοχύρωση ΠΟΠ στο τυρί «Τσαλαφούτι»

i-news24
Read Time:48 Second

Κατατέθηκε φάκελος για κατοχύρωση ΠΟΠ στο τυρί «Τσαλαφούτι»

Στην κατάθεση φακέλου στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να καταχωρηθεί ως ΠΟΠ προϊόν στο μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ το τυρί «ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ» προχώρησε ομάδα παραγωγών που έχει έδρα το Καρπενήσι, αποτελούμενη από τυροκόμους παραγωγούς του προϊόντος.

Το «Τσαλαφούτι» είναι ένα εύγευστο λευκό αλοιφώδες τυρί, με μαλακή-κρεμώδη υφή. Διαθέτει μια ελαφρά υπόξινη γεύση, ως συνέπεια του όξινου χαρακτήρα του και ένα ευχάριστο άρωμα, λόγω των ντόπιων βοτάνων που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων της περιοχής.

Παρασκευάζεται για πολλά χρόνια, σύμφωνα με την παραδοσιακή του συνταγή, από πρόβειο ή μίγμα αιγοπρόβειου γάλακτος (με το πρόβειο πάντα σε μεγαλύτερη αναλογία), προερχόμενο από ζώα ελευθέρας βοσκής που ζουν προσαρμοσμένα στο ιδιαίτερο εδαφοκλιματικό περιβάλλον της Κεντρικής Νότιας απόληξης της οροσειράς της Πίνδου.

Σημειώνεται ότι ενστάσεις έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν έως τις 22 Αυγούστου φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι εγκατεστημένα στην ελληνική επικράτεια.

To άρθρο Κατατέθηκε φάκελος για κατοχύρωση ΠΟΠ στο τυρί «Τσαλαφούτι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αθηνα Σκορδιαλου

Next Post

Φολέγανδρος: Στην Αθήνα θέλει την εκδίκαση η οικογένεια της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς – Η πραγματογνωμοσύνη για ψυχική ασθένεια του 30χρονου

Ένας χρόνος από τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η οποία πέθανε από τα χέρια του 30χρονου συντρόφου της, ενώ έκανε διακοπές στη Φολέγανδρο. Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας εξέφρασε την επιθυμία η δίκητου 30χρονου να γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για λόγουςασφαλείας. Η οικογένεια της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: