«Αποφασισμένη» η Βρετανία για περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας «μέχρι να αποσυρθεί πλήρως» από την Ουκρανία

i-news24
Read Time:1 Minute, 2 Second

«Αποφασισμένη» η Βρετανία για περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας «μέχρι να αποσυρθεί πλήρως» από την Ουκρανία

Η κυβέρνηση της Βρετανίας είναι αποφασισμένη να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία και θα συνεχίσει να το κάνει έως ότου η Μόσχα αποσυρθεί πλήρως από την Ουκρανία. Αυτό δήλωσε σήμερα η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να παράσχουμε περισσότερα όπλα, να επιβάλουμε περισσότερες κυρώσεις και να στηρίξουμε την Ουκρανία στο να αποκλείσει τη Ρωσία από το έδαφός της», δήλωσε η Λιζ Τρας, μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η ίδια δήλωσε ότι αύριο θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να συζητήσει εναλλακτικές προκειμένου να μεταφερθούν σιτηρά από την Οδησσό, λέγοντας ότι είναι θέμα εβδομάδων για να βρεθεί μια λύση.

Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν συντονιστεί στην επιβολή μαζικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία, την οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

«Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις, θα συνεχίσουμε να σταματάμε την εισαγωγή προϊόντων από τη Ρωσία έως ότου δούμε τη Ρωσία να αποσύρεται από την Ουκρανία», δήλωσε η Τρας.

Η Βρετανία έχει στοχοθετήσει Ρώσους επιχειρηματίες, πολιτικούς, θρησκευτικούς ηγέτες αλλά και εταιρίες στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο «Αποφασισμένη» η Βρετανία για περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας «μέχρι να αποσυρθεί πλήρως» από την Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

Ρωσία: Κίνδυνος θανατικής ποινής για τους Αμερικάνους αιχμαλώτους που πολεμούσαν στην Ουκρανία

Οι Αμερικανοί πολίτες, που αιχμαλωτίστηκαν ενώ πολεμούσαν στην Ουκρανία, υπόκεινται σε δικαστικές αποφάσεις, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο που δεν απέκλεισε τη θανατική ποινή. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, διότι αυτές είναι αποφάσεις που αφορούν τα δικαστήρια. Δεν σχολιάζουμε ποτέ πάνω σε αυτές και δεν έχουμε το δικαίωμα να παρέμβουμε σε […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: