Αλ. Τσίπρας σε Κυρ. Μητσοτάκη: Ανακοίνωσε από τώρα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο

i-news24
Read Time:1 Minute, 35 Second

«Ο κος Μητσοτάκης μπροστά στα συσσωρευμένα αδιέξοδα που δημιούργησε, από ό,τι φαίνεται αποφάσισε να δραπετεύσει με εκλογές. Καλοδεχούμενη η απόφασή του. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει με μια κυβέρνηση της Δεξιάς. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δεν αναζητείται δικαιολογία σε κάποιο εθνικό θέμα, αλλά στο πολιτικό κλίμα και ιδιαίτερα στην αντιπολίτευση» τόνισε κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αν πραγματικά επιθυμεί κλίμα πολιτικού πολιτισμού και συνεννόησης, ιδίως στα μεγάλα εθνικά θέματα στην πορεία προς τις εκλογές να πράξει τα εξής»:

  •  Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο
  • Να ορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό εσωτερικών προκειμένου να πάει ομαλά η χώρα στη πορεία προς τις εκλογές.
  • Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι σε πλήρη γνώση των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα καθ’ όλη τη προεκλογική περίοδο.
  • Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης στη πορεία προς τις εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα της ακρίβειας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχοντας αποτύχει να αντιμετωπίσει επαρκώς την υγειονομική κρίση αποδεικνύεται ανίκανη να αντιμετωπίσει τώρα την ενεργειακή κρίση και την κρίση ακρίβειας. Η ακρίβεια Μητσοτάκη, μία ακρίβεια με σαφές ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό, υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, στοχοποιεί τον κόσμο της εργασίας, τους ασθενέστερους και την μεσαία τάξη. Με τις ενέργειές της και κάνοντας πλάτες στην αισχροκέρδεια πολλαπλασίασε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης».

Τέλος μιλώντας για τα εθνικά μας θέματα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μητσοτάκης βάζει τη χώρα σε περιπέτειες με την Ι.Χ. εξωτερική πολιτική που ασκεί».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αντώνης Τσαπατάκης βραβεύτηκε από τον Δήμο Χανίων

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην κολύμβηση ΑμεΑ, Αντώνης Τσαπατάκης, βραβεύτηκε από τον Δήμο Χανίων το μεσημέρι της Τρίτης (21/6) και φρόντισε να στείλει μήνυμα ισότητας μεταξύ όλων των ανθρώπων. Ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας 12 Ιουνίου, κάνοντας περήφανους […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: