Τουλάχιστον 260 άμαχοι έπεσαν νεκροί από ένοπλη επίθεση στην Ορομίγια της Αιθιοπίας

i-news24
Read Time:1 Minute, 42 Second

Τουλάχιστον 260 άμαχοι έπεσαν νεκροί από ένοπλη επίθεση στην Ορομίγια της Αιθιοπίας

Τουλάχιστον 260 άμαχοι έπεσαν νεκροί από ένοπλη επίθεση στη δυτική περιφέρεια Ορομίγια της Αιθιοπίας το Σάββατο (18.6.2022), σύμφωνα με δύο κατοίκους που έδωσαν σήμερα λεπτομερείς αναφορές για το πώς έλαβαν μέρος στην ταφή πτωμάτων σε μαζικούς τάφους.

Ένας κάτοικος έκανε λόγο για 260 νεκρούς, ο άλλος για 320. Αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματά τους λόγω φόβων για την ασφάλειά τους. Παράλληλα, νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, Άμπιι Άχμεντ, καταδίκασε τις «φρικώδεις ενέργειες», όπως τις χαρακτήρισε, στην Ορομίγια, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

«Οι επιθέσεις σε αθώους αμάχους και η καταστροφή των μέσων επιβίωσης από παράνομες και άτακτες δυνάμεις είναι απαράδεκτη», ανέφερε στο Twitter.

Χθες, Κυριακή, ο επικεφαλής της διορισθείσας από το αιθιοπικό κράτος επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε πως μια οργάνωση που αποκαλείται Απελευθερωτικός Στρατός των Ορόμο (OLA) ευθύνεται για τη «φονική επίθεση και καταστροφή» στην Ορομίγια, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, Ο OLA αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε πως την ευθύνη φέρουν δυνάμεις που έχουν συμμαχήσει με την κυβέρνηση.

Και οι δύο κάτοικοι που μίλησαν στο Reuters είπαν πως τα θύματα της επίθεσης ήταν μέλη της εθνότητας Αμχάρα.

Ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Ορομίγια Χαΐλου Αντούγκνα, ο εκπρόσωπος του αιθιοπικού στρατού συνταγματάρχης Γκέτνετ Αντάνε, η εκπρόσωπος του Άμπιι Μπιλένε Σεγιούμ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λεγκέσε Τούλου δεν απάντησαν προσώρας σε αιτήματα του Reuters για σχόλια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Τουλάχιστον 260 άμαχοι έπεσαν νεκροί από ένοπλη επίθεση στην Ορομίγια της Αιθιοπίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κωνσταντινος Μακρης

Next Post

Πάτρα: «Αν η Πισπιρίγκου ήταν ένοχη θα εξαφάνιζε το πανάκι» λέει ο δικηγόρος της

Οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα είναι ραγδαίες μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά που αποκάλυψε ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε ασφυξία. Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Οθωνας Παπαδόπουλος μίλησε στην εκπομπή Live News για το πόρισμα λέγοντας ότι […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: