Πνίγηκε στο αίμα η Ορόμια της Αιθιοπίας από επίθεση ενόπλων – Αναφορές για τουλάχιστον 300 νεκρούς αμάχους

i-news24
Read Time:1 Minute, 35 Second

Πνίγηκε στο αίμα η Ορόμια της Αιθιοπίας από επίθεση ενόπλων - Αναφορές για τουλάχιστον 300 νεκρούς αμάχους

Λουτρό αίματος προκάλεσαν ένοπλοι στην Ορόμια της Αιθιοπίας, με τις αρχές να μιλούν μέχρι στιγμής για 100 νεκρούς αλλά αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν για τουλάχιστον 300!

Η πολιτειακή κυβέρνηση στην Ορόμια επιβεβαίωσε ότι έγινε επίθεση το Σάββατο κοντά στην πόλη Γκίμπι της Αιθιοπίας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην οργάνωση ανταρτών Στρατός Απελευθέρωσης των Ορόμο OLA).

Ο Όντα Τάρμπι, εκπρόσωπος του OLA, αρνήθηκε πως η επίθεση διαπράχθηκε από μέλη της οργάνωσης. Υποστήριξε μέσω Twitter ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άμπι Άχμεντ κατηγορεί για ακόμη μια φορά τον OLA για εγκλήματα που διαπράττει η ίδια.

«Όλη η οικογένειά μου δολοφονήθηκε. Δεν γλίτωσε κανένας», είπε ο Άμπντου Χάσεν, που ζει στην περιοχή, τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο. «Ακούω πως έχουν ανασυρθεί περίπου 300 πτώματα μέχρι τώρα. Αλλά δεν έχει αρχίσει ακόμη η ανάσυρση των πτωμάτων σε δύο χωριά», ο αριθμός των θυμάτων «μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος», πρόσθεσε.

Ο Σούμετ Γκέτου, άλλος κάτοικος της περιοχής, είπε πως αρκετοί κρύβονται σε κοντινές δασικές εκτάσεις διότι φοβούνται ότι θα γίνουν κι άλλες επιθέσεις. «Δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα σαν αυτό», τόνισε και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα θύματα ήταν «γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι».

Και οι δύο τους κατηγόρησαν τον OLA για τη σφαγή.

Πρόκειται για φράξια του πολιτικού κόμματος «Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ορόμο» που αποσχίστηκε. Σχηματίστηκε με σκοπό να επιτύχει μεγαλύτερη αυτονομία και αυτοδιάθεση για τον λαό των Ορόμο. Η κυβέρνηση του Άμπι Άχμεντ χαρακτηρίζει τον OLA «τρομοκρατική» οργάνωση αφότου συμμάχησε με το Μέτωπο Απελευθέρωσης του Λαού της Τιγκράι (TPLF), που ενεπλάκη σε πόλεμο με τα ομοσπονδιακά στρατεύματα το 2020.

Η Αιθιοπική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει επειγόντως δράση, τονίζοντας χθες πως οι κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι στην πολιτεία Ορόμια. Οι αρχές πρέπει να βρουν διαρκή λύση για την προστασία της ζωής των πολιτών, τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Ντάνιελ Μπεκέλε.

To άρθρο Πνίγηκε στο αίμα η Ορόμια της Αιθιοπίας από επίθεση ενόπλων – Αναφορές για τουλάχιστον 300 νεκρούς αμάχους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δημητρης Καπετανοπουλος

Next Post

Έρχεται παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις – Μόλις το 48,6% έχει υποβάλει – Στα 891 ευρώ ο μέσος επιπλέον φόρος

Δέκα ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και δεν έχει υποβληθεί ούτε το 50% αυτών, κάτι που οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών να σχεδιάζει να δώσει παράταση. Να σημειωθεί ότι φέτος η διάρκεια υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, αλλά […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: