Πάνω από 50% έχουν μειωθεί οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία

i-news24
Read Time:47 Second

Πάνω από 50% έχουν μειωθεί οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία

Κατά 55,5% έχουν μειωθεί από τις αρχές του Ιουνίου οι εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία έχουν μειωθεί στους 777.000 τόνους, οι οποίοι περιλαμβάνουν 689.000 τόνους καλαμποκιού, 63.000 τόνους σίτου και 21.000 τόνους κριθαριού, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η Ουκρανία εξήγαγε έως 6 εκατ. τόνους σιτηρών τον μήνα πριν η Ρωσία ξεκινήσει την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου, την οποία η ίδια η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Οι όγκοι έχουν έκτοτε μειωθεί περίπου στο 1,7 εκατ. τόνους καθώς η Ουκρανία, που συνήθιζε να εξάγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της μέσω λιμανιών, αναγκάστηκε να μεταφέρει σιτηρά με τρένα μέσω των δυτικών της συνόρων ή μέσω ποταμών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Πάνω από 50% έχουν μειωθεί οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κωνσταντινος Μακρης

Next Post

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τα εισιτήρια διαρκείας για την «OPAP Arena»

Χρησιμοποιώντας το σύνθημα «Όλοι στον ναό», η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα -ιστορική- ποδοσφαιρική σεζόν, την πρώτη της που θα αγωνιστεί στην «OPAP Arena»! Περισσότερα σε λίγο… Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ: Η αναμονή τόσων ετών τελείωσε. Η δική μας αλησμόνητη στιγμή έφτασε! Η στιγμή να […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: