Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Γκουτέρες για τις εξαγωγές σιτηρών

i-news24
Read Time:48 Second

Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Γκουτέρες για τις εξαγωγές σιτηρών

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και συζήτησαν το θέμα των εξαγωγών σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας.

Ο Ερντογάν είπε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ ότι η Τουρκία συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες για την «εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, η οποία θα αποτελέσει παράγοντα αποτροπής της επισιτιστικής κρίσης», όπως αναφέρει ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Η Ουκρανία αποτελεί βασικό προμηθευτή σιτηρών για χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται, ο αποκλεισμός των εξαγωγών ωθεί τις τιμές υψηλότερα και προκαλεί ελλείψεις τροφίμων σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Τουρκία επιδιώκει, αναλαμβάνοντας ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, να υπάρξει συμφωνία για την ασφαλή διαμετακόμιση των ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο ενός σχεδίου του ΟΗΕ για την αποτροπή επισιτιστικής κρίσης.

To άρθρο Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Γκουτέρες για τις εξαγωγές σιτηρών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σοφια Βαλσαμη

Next Post

ΠΑΟΚ: Ο Κάλεντ Νάρεϊ «πλησιάζει» στην Τούμπα

Οι συζητήσεις του ΠΑΟΚ με την Φορτούνα Ντίσελντορφ για την απόκτηση του Κάλεντ Νάρεϊ φαίνεται πως βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Με θετικό τρόπο φαίνεται πως θα κλείσει για τον ΠΑΟΚ η προσπάθεια απόκτησης του Κάλεντ Νάρεϊ από την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε βελτιωμένη προσφορά στην Φορτούνα για τον 27χρονο […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: