Όλαφ Σολτς: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φοβάται τη σπίθα της δημοκρατίας στη χώρα του»

i-news24
Read Time:1 Minute, 16 Second

Όλαφ Σολτς: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φοβάται τη σπίθα της δημοκρατίας στη χώρα του»

Τη «σπίθα της δημοκρατίας» που εξαπλώνεται προς τη χώρα του φοβάται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ο οποίος τονίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος προσπαθεί να διχάσει την Ευρώπη και να επιστρέψει σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι σφαίρες επιρροής.

Η δήλωση του Όλαφ Σολτς για τον Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Münchner Merkur, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα Δευτέρα (20.6.2022) στην ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο Πούτιν θα αποδεχόταν την προσέγγιση της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε: «Ο Ρώσος πρόεδρος πρέπει να αποδεχθεί ότι υπάρχει μια ομάδα νομοταγών δημοκρατιών στη “γειτονιά” του η οποία μεγαλώνει διαρκώς…» και τόνισε ότι «Φοβάται ξεκάθαρα τη σπίθα της δημοκρατίας που εξαπλώνεται προς τη χώρα του».

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε να δοθεί στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην ΕΕ, υπέρ του οποίου έχει ταχθεί και ο Σολτς.

Ο Πούτιν «θέλει μια διχασμένη Ευρώπη και την επιστροφή σε μια πολιτική σφαιρών επιρροής», είπε ο Σολτς, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «δεν θα το καταφέρει».

Ο καγκελάριος της Γερμανίας προειδοποίησε ότι οι αυξημένες τιμές στην ενέργεια θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι υποχρεώθηκε να μειώσει τη ροή φυσικού αερίου εξαιτίας έλλειψης ανταλλακτικών λόγω των κυρώσεων που της έχει επιβάλει η Δύση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Όλαφ Σολτς: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φοβάται τη σπίθα της δημοκρατίας στη χώρα του» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κωνσταντινος Μακρης

Next Post

Απαγορεύθηκε επίσημα η δράση φιλορωσικού κόμματος στην Ουκρανία

Απαγορεύτηκε και επίσημα η δράση του φιλορωσικού και ευρωσκεπτιστικού πολιτικού κόμματος «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή» στην Ουκρανία, το οποίο υποστηρίζεται ανοιχτά από τη Ρωσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης της Ουκρανίας, Ντενίς Μαλιούσκα, το φιλορωσικό κόμμα «υπονομεύει την κυριαρχία» της και για αυτό το δικαστήριο απαγόρευσε […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: