Μείζον πρόβλημα η λειψυδρία στην Ιταλία – Λαμβάνουν μέτρα τα υπουργεία για την αντιμετώπισή της

i-news24
Read Time:1 Minute, 6 Second

Μείζον πρόβλημα η λειψυδρία στην Ιταλία - Λαμβάνουν μέτρα τα υπουργεία για την αντιμετώπισή της

Το πρόβλημα της λειψυδρίας που προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε μεγάλο μέρος της Ιταλίας τίθεται προς συζήτηση μεταξύ των πέντε αρμόδιων υπουργείων της κυβέρνησης Ντράγκι, τα οποία θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη σήμερα Δευτέρα (20.6.2022) το βράδυ.

Επειδή η λειψυδρία προκαλεί μεγάλες πληγές στις καλλιέργειες και στον γεωργικό τομέα γενικότερα, αποφασίστηκε να μειωθεί κατά 20% η χρήση των υδάτινων πόρων του μεγαλύτερου ποταμού της Ιταλίας, Πάδο, για την άρδευση των εκτάσεων του βόρειου τμήματος της χώρας.

Παράλληλα, η στάθμη των ποταμών Άρνο στην Τοσκάνη και Τίβερη στην Ρώμη, έχει μειωθεί αισθητά ενώ ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, περιφερειάρχης του Λατίου (της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης) ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει την όλη περιοχή αρμοδιότητάς του σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης, ώστε να ληφθούν αμεσότερα όλα τα αναγκαία μέτρα, προς αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

«Η χρήση του νερού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, αρχίζοντας από τα νοικοκυριά, διότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη», εξήγησε ο Τζινγκαρέτι.

Ο Έτορε Πραντίνι, τέλος, πρόεδρος της ιταλικής γεωργικής ένωσης Coldiretti, ζήτησε να κηρυχθεί όλη η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με δύο άμεσες προτεραιότητες: την αύξηση των υποδομών για την συσσώρευση και φύλαξη νερού, και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των μηχανημάτων καθαρισμού, προς επαναξιοποίηση των υδάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Μείζον πρόβλημα η λειψυδρία στην Ιταλία – Λαμβάνουν μέτρα τα υπουργεία για την αντιμετώπισή της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κωνσταντινος Μακρης

Next Post

Πάτρα: Πάνω από τρεις ώρες κράτησε η κατάθεση του πατριού της Ρούλας Πισπιρίγκου

Για πάνω από τρεις κατέθετε ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον των έμπειρων αστυνομικών του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Οι ανακριτικοί υπάλληλοι μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας για την κατάθεση του, καθώς θεωρείται από τα στενά συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου σύμφωνα με το tempo24.news. Η […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: