Φον ντερ Λάιεν: Σίγουρη ότι η Ουκρανία θα είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε.

i-news24
Read Time:1 Minute, 21 Second

Φον ντερ Λάιεν: Σίγουρη ότι η Ουκρανία θα είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε.

Τη βεβαιότητά της ότι στην Ουκρανία θα δοθεί καθεστώς χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. εξέφρασε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Πιστεύω σθεναρά ότι θα εξασφαλίσουμε θετική απόφαση, ότι θα λάβουμε υποστήριξη», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Ουκρανία στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD το βράδυ της Κυριακής.

«Πρόκειται φυσικά για ιστορική απόφαση που πρέπει να λάβει τώρα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όμως οι προετοιμασίες είναι καλές», συνέχισε και δήλωσε «σίγουρη» για την ενταξιακή προοπτική του Κιέβου.

Οι δηλώσεις της καταγράφηκαν μετά την σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δοθεί καθεστώς χωρών υποψηφίων προς ένταξη στην ΕΕ στην Ουκρανία και στη Μολδαβία.

Οι 27 θα συζητήσουν τη σύσταση στα τέλη της εβδομάδας. Στην ατζέντα θα βρίσκεται επίσης το αίτημα της Γεωργίας, που σύμφωνα με την εκτίμηση της Κομισιόν, υπόκειται στην πλήρωση διάφορων όρων και προϋποθέσεων.

Τα κράτη μέλη, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν μοιάζουν να έχουν ενιαία προσέγγιση ως προς την εισδοχή της Ουκρανίας και της Μολδαβίας. Παράλληλα, η κυβέρνηση της Αυστρίας ζητεί να δοθεί καθεστώς χώρας υποψηφίας προς ένταξη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ η Ρουμανία πιέζει υπέρ της Γεωργίας.

Η κυρία φον ντερ Λάιεν επέμεινε στο γεγονός ότι η σύσταση της Κομισιόν έγινε στη βάση δεδομένων, γεγονότων και του προπαρασκευαστικού έργου των προηγούμενων οκτώ ετών. «Η Ουκρανία έκανε τεράστια βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά «θέλουμε να δούμε ακόμα περισσότερα».

To άρθρο Φον ντερ Λάιεν: Σίγουρη ότι η Ουκρανία θα είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αλεξια Κωνσταντοπουλου

Next Post

Φωτιά σε εργοστάσιο στην Μαγούλα

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί σε εργοστάσιο επί της οδού Γ. Γεννηματά, στη Μαγούλα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο που παρασκευάζει είδη ζύμης. Η εικόνα που παρουσιάζει αυτή την ώρα η φωτιά είναι βελτιωμένη καθώς περιορίστηκε μόνο σε ένα τμήμα του εργοστασίου και δεν επεκτάθηκε […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: