Δήμος Αθηναίων: «Τρέχει» το πρόγραμμα «μαμούθ» έργων οδοποιίας

i-news24
Read Time:1 Minute, 43 Second

Δήμος Αθηναίων: «Τρέχει» το πρόγραμμα «μαμούθ» έργων οδοποιίας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το μεγάλο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, συνολικού προυπολογισμού 42 εκατομμυρίων ευρώ για την την ανακατασκευή-ασφαλτόστρωση 1.050 δρόμων.

Ήδη, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, έχουν επισκευαστεί 785 δρόμοι, που είναι το 75% των οδικών δικτύων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από 1.640.000 τετραγωνικά μέτρα έχουν καλυφθεί με νέα άσφαλτο, ενώ με την ολοκλήρωση του ασφαλτικού προγράμματος η επιφάνεια των οδοστρωμάτων που θα ανακατασκευαστεί θα φτάσει τα 2.000.000 τετραγωνικά μέτρα. Ανάμεσα στους δρόμους που έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες είναι και 110 κεντρικοί οδικοί άξονες όπως η Αχαρνών, η Πανόρμου, η Μιχαλακοπούλου, η Ιερά Οδός, η Χαμοστέρνας, η Κολοκοτρώνη κ.α.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, με τις εργασίες, «η παλιά, φθαρμένη και ακατάλληλη άσφαλτος αντικαταστάθηκε με νέα υψηλής ποιότητας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν και οι απαραίτητες εργασίες διαγραμμίσεων και διαβάσεων, ώστε οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες της Αθήνας να μετακινούνται με ασφάλεια στο κέντρο και τις γειτονιές της. Μάλιστα, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, μετά από εκτεταμένες και διεξοδικές έρευνες στην ευρωπαϊκή αγορά, έχουν επιλέξει υψηλής ποιότητας υλικά διαγραμμίσεων και χρώματα, τα οποία για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο καλύπτουν το 100% των προδιαγραφών και των απαιτήσεων που ορίζει ο νόμος».

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι «το μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων έρχεται να επουλώσει μια διαχρονική πληγή, που έκανε ανυπόφορη την καθημερινότητα των πολιτών και δυσφήμιζε την πόλης μας. Σήμερα, η Αθήνα γυρίζει σελίδα και συνθέτει κομμάτι-κομμάτι το παζλ του Πολιτισμού της Καθημερινότητας, δημιουργώντας, μεθοδικά και με σχέδιο, σύγχρονες υποδομές που εξασφαλίζουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής στους κατοίκους της, αλλά και στους χιλιάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτήν».

Επίσης ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως Βασίλης– Φοίβος Αξιώτης, ο οποίος συντονίζει το έργο, υπογράμμισε ότι «με σωστό σχεδιασμό, συνεργασία με όλους τους φορείς που τρέχουν υπόγεια δίκτυα στη πόλη και πολλή δουλειά “τρέχουμε” το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα μας».

To άρθρο Δήμος Αθηναίων: «Τρέχει» το πρόγραμμα «μαμούθ» έργων οδοποιίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Μαιρη Καλουτσακη

Next Post

Ο Ερντογάν επιβάλλει τη λογοκρισία με νόμο και στέλνει στη φυλακή δημοσιογράφους που «παραπληροφορούν»

Το νέο νομοσχέδιο που θα ποινικοποιεί την «παραπληροφόρηση» στην Τουρκία θα στέλνει στη φυλακή τους δημοσιογράφους έως και για τρία χρόνια, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει λογοκρισία ενώ πλησιάζουν σε 1 χρόνο οι κρίσιμες εκλογές. Η νέα προσπάθεια καταστολής της «παραπληροφόρησης» των δημοσιογράφων στην Τουρκία προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: