Χρήστος Σταϊκούρας: Νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τον οίκο R&I

i-news24
Read Time:1 Minute, 7 Second

Χρήστος Σταϊκούρας: Νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τον οίκο R&I

Λίγο πριν την επενδυτική βαθμίδα βρίσκεται πλέον η Ελλάδα μετά τη νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας, από ακόμη έναν οίκο αξιολόγησης, τον ιαπωνικό R&I.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι είναι ο τέταρτος οίκος αξιολόγησης, μετά τη Standard & Poor’s, τη DBRS και τη SCOPE Ratings, που αποδίδει στο δημόσιο της Ελλάδας βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας ισοδύναμη με ΒΒ+, δηλαδή μία μόλις βαθμίδα πριν την επενδυτική. Προσέθεσε δε, ότι πρόκειται για την 11η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία, παρά τις διαδοχικές εξωγενείς κρίσεις, αποτέλεσμα της άσκησης ορθής οικονομικής πολιτικής.

Ο υπουργός κατέληξε στη δήλωσή του λέγοντας ότι «έτσι, μετά την επίτευξη των στόχων της άρσης των κεφαλαιακών περιορισμών, της πρόωρης εξόφλησης του ΔΝΤ, της μείωσης του όγκου των “κόκκινων” δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, της ισχυρής ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας, της σταδιακής δημοσιονομικής ισορροπίας, της διαμόρφωσης ισχυρών ταμειακών διαθεσίμων, της γενναίας και αποτελεσματικής στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, της ορθολογικής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και της εξόδου της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, η Ελλάδα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση και του τελευταίου στόχου της: την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας. Εθνικός στόχος με ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία και την κοινωνία».

To άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τον οίκο R&I δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αλεξια Κωνσταντοπουλου

Next Post

Παναθηναϊκός: Ο Φακούντο Σάντσες υπογράφει άμεσα νέο συμβόλαιο

Ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει με τον Φακούντο Σάντσες για την ανανέωση της συνεργασίας τους και άμεσα αναμένεται να υπογράψουν νέο συμβόλαιο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ζήτησε την παραμονή του Σάντσες, ως μία σημαντική λύση για τον πάγκο της ομάδας και ο Παναθηναϊκός έδωσε τα… χέρια με τον Αργεντινό μπακ για την […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: