Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απέκρουσε νέες ρωσικές επιθέσεις στο Σεβεροντονέτσκ

i-news24
Read Time:1 Minute, 36 Second

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απέκρουσε νέες ρωσικές επιθέσεις στο Σεβεροντονέτσκ

Τις νέες ρωσικές επιθέσεις σε χωριά κοντά στο Σεβεροντονέτσκ, ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή (19.6.2022) πως απέκρουσαν τα στρατεύματα της Ουκρανίας, καθώς εντείνονται οι πολυαίμακτες μάχες ανάμεσα στους δύο στρατούς εδώ και εβδομάδες σε μια σημαντική πόλη στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Οι μονάδες μας απέκρουσαν την επίθεση στην περιοχή της Τοσκίβκα στο Σεβεροντονέτσκ», ανέφερε ο στρατός της Ουκρανίας στο Facebook, προσθέτοντας ότι «υποχώρησε και ανασυντάσσεται» ενώ συμπλήρωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο χωριό Ορίχοβε, αλλά πως «απέκρουσε με επιτυχία» μια επίθεση κοντά στο χωριό αυτό.

Χθες, αξιωματούχοι δήλωσαν πως αυτές οι σφοδρές μάχες διεξάγονταν σε περιοχές έξω από το Σεβεροντονέτσκ οι οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι κυρίως, αλλά όχι πλήρως, υπό ρωσικό έλεγχο.

«Όλες οι δηλώσεις των Ρώσων σύμφωνα με τις οποίες ελέγχουν το Σεβεροντονέτσκ είναι ψέματα. Στην πραγματικότητα ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αλλά δεν την ελέγχουν πλήρως», δήλωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης Σέρχιι Γκαϊντάι στο Telegram.

Πρόσθεσε πως οι ρωσικές δυνάμεις «ανασυγκροτούν συνεχώς τον στρατό τους με ενισχύσεις», φέρνοντας νέα στρατεύματα στο Σεβεροντονέτσκ και στα περίχωρα. «Χρησιμοποιούν τώρα τις λεγόμενες τακτικές εξερεύνησης, προσπαθούν να προχωρούν στάδιο το στάδιο, μέτρο το μέτρο», πρόσθεσε.

Οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν τις απομακρύνσεις κατοίκων από το Λισιτσάνσκ στην άλλη πλευρά του ποταμού Σεβεροντονέτσκ που αποτελεί στόχο σφοδρών βομβαρδισμών, είπε.

Οι απομακρύνσεις από το Σεβεροντονέτσκ δεν είναι δυνατές εδώ και μέρες, μετά την καταστροφή της τελευταίας γέφυρας πάνω στον ποταμό που το συνδέει με το Λισιτσάνσκ.

Οι ουκρανικές αρχές δηλώνουν πως εκατοντάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς στο χημικό εργοστάσιο Azot στο Σεβεροντονέτσκ.

Ο Σέρχιι Γκαϊντάι δήλωσε πως το εργοστάσιο «επλήγη δύο φορές» σε 24 ώρες και πως ο «σταθμός επεξεργασίας αποβλήτων» της μονάδας έχει καταστραφεί.

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα πως οι άμαχοι που βρίσκονται στο Σεβεροντονέτσκ δεν διαθέτουν πόσιμο νερό, τρόφιμα ή υγειονομικές εγκαταστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απέκρουσε νέες ρωσικές επιθέσεις στο Σεβεροντονέτσκ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κωνσταντινος Μακρης

Next Post

Ευγενία Παναγοπούλου για Φιλιππίδη: Θα μου επιτρέψετε να βάλω μια τελεία σε αυτό το θέμα

“Ελπίζω να καταλαβαίνετε το όριο που πρέπει να βάλω από εδώ και πέρα” είπε η Ευγενία Παναγοπούλου. Η Ευγενία Παναγοπούλου έδωσε συνέντευξη στο Τύπος Tv και στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου και μίλησε για τις δυσκολίες που έχω βιώσει στην εργασία της. Μέσα σε αυτή τη διαδρομή, ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: