Νέα μυστηριώδης ασθένεια στη Βόρεια Κορέα έχει «χτυπήσει» 800 οικογένειες

i-news24
Read Time:49 Second

Νέα μυστηριώδης ασθένεια στη Βόρεια Κορέα έχει «χτυπήσει» 800 οικογένειες

Αυτή η άγνωστη για την ώρα γαστρεντερική ασθένεια, έχει κάνει 800 οικογένειες να υποφέρουν στη Βόρεια Κορέα και συγκεκριμένα στη νοτιοδυτική περιοχή, από «οξεία εντερική επιδημία».

Αυτή η μολυσματική εντερική νόσος σε μια αγροτική περιοχή, έρχεται την ώρα που η χώρα ακόμα παλεύει με ένα σοβαρό κύμα κορονοϊού και με ελλείψεις τροφίμων.

Η «εντερική επιδημία» είναι σύμφωνα με το «Έθνος» πιθανότατα μια μολυσματική ασθένεια όπως ο τύφος, η δυσεντερία ή η χολέρα, οι οποίες προκαλούνται από μικρόβια μέσω μολυσμένων τροφίμων και νερού ή μέσω της επαφής με περιττώματα μολυσμένων ανθρώπων.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε φάρμακα στην πόλη Χετζού της νότιας επαρχίας Χουανγκχάε», ανέφερε την Κυριακή το κρατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας KCNA.

Η νότια επαρχία Χουανγκχάε, όπου βρίσκεται η Χετζού, είναι ένας κρίσιμος αγροτικός κόμβος για τον βορρά. Ένα ξέσπασμα στην περιοχή αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να επιδεινώσει την έλλειψη τροφίμων στη χώρα.

Πηγή: Έθνος

To άρθρο Νέα μυστηριώδης ασθένεια στη Βόρεια Κορέα έχει «χτυπήσει» 800 οικογένειες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αθηνα Σκορδιαλου

Next Post

H FINA αποφάσισε τον αποκλεισμό των τρανσέξουαλ από τις διοργανώσεις γυναικών

Η παγκόσμια ομοσπονδία κολύμβησης (FINA) αποφάσισε τον αποκλεισμό των τρανσέξουαλ αθλητών από όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις της, εξετάζοντας τη δημιουργία ειδικής κατηγορίας. Σε σχετικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη, η FINA ενημέρωσε τα μέλη της για την έκθεση μίας ομάδας δράσης για τρανσέξουαλ που αποτελείται από κορυφαία ιατρικά, νομικά και […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: