Ν. Δένδιας από Λουξεμβούργο: Η Αίγυπτος χώρα κεφαλαιώδους σημασίας για την Ευρώπη

i-news24
Read Time:1 Minute, 17 Second

Το μήνυμα πως η Αίγυπτος είναι μια χώρα κεφαλαιώδους σημασίας για την Ευρώπη και ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αιγύπτου θα πρέπει να αναπτυχθούν, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με δήλωσή του προσερχόμενος στην 9η Συνάντηση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου, που διεξάγεται σήμερα στο Λουξεμβούργο.

«Η ελληνική άποψη είναι ότι η Αίγυπτος είναι μια χώρα κεφαλαιώδους σημασίας για την Ευρώπη. Μια χώρα εταίρος και φίλος της ΕΕ, με την οποία οι σχέσεις μας πρέπει να αναπτυχθούν και θα πρέπει να στηρίξουμε την Αίγυπτο στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη οικονομική κρίση» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, κάλεσε «να βοηθήσουμε τη δεδομένη αιγυπτιακή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών στην αιγυπτιακή κοινωνία». Καταληκτικά, ο Νίκος Δένδιας προέταξε πως «είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Ένωση, η οποία με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να χαθεί».

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών παρέθεσε νωρίτερα σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, σε παραλιακό εστιατόριο της ελληνικής πρωτεύουσας, γεύμα εργασίας και στη συνέχεια συνταξίδεψαν στο Λουξεμβούργο, ενώ είχαν και σύντομη συνάντηση, εκτός προγράμματος και ανεπίσημη συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Ζευγάρι με long Covid σχεδίαζε την αυτοκτονία του – Ανησυχητικά στοιχεία για τους ασθενείς

Ολοένα και περισσότεροι γίνονται οι άνθρωποι με συμπτώματα long Covid που νιώθουν συμπτώματα κατάθλιψης και εμφανίζουν μέχρι και τάσεις αυτοκτονίας, αφού νιώθουν ο κορονοϊός δεν τους επιτρέπει να ζήσουν τη ζωή τους όπως ήταν πριν κολλήσουν. Το ζήτημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο, […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: