Τουρισμός και φορολογικά έσοδα κρίνουν το νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια – Τα μέχρι τώρα στοιχεία

i-news24
Read Time:2 Minute, 18 Second

Τουρισμός και φορολογικά έσοδα κρίνουν το νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια - Τα μέχρι τώρα στοιχεία

Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια τρομάζουν όπως είναι φυσικό, κοινωνία και κυβέρνηση, με την δεύτερη να ετοιμάζει μία ακόμη παρέμβαση στο ορατό μέλλον.

Υπό την προϋπόθεση πάντα, ότι θα επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού, αλλά και των δημοσίων εσόδων, έτσι ώστε να δημιουργήσουν νέο δημοσιονομικό χώρο για μέτρα κατά της ακρίβειας, αφού αυτός που είχε δημιουργηθεί ξοδεύτηκε ήδη από την παρέμβαση που ήδη έχει εξαγγελθεί για το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κυβερνητικό επιτελείο αρχίζει να ωριμάζει η σκέψη ότι θα πρέπει να έρθει ένα δεύτερο πακέτο στήριξης για τα καύσιμα, πιο επιθετικό που να χτυπάει το κακό στην ρίζα του. Και να κινείται σε δύο άξονες. Ο ένας με μείωση φόρου (ΕΦΚ) και ο δεύτερος με την πιθανή επιβολή πλαφόν σε όλα τα στάδια (διύλιση, εμπορία και διανομή).

Όλα αυτά βέβαια για την ώρα αποτελούν απλά σκέψεις και μένει να δούμε αφενός πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην αγορά καυσίμων και αφετέρου να δούμε πως θα εξελιχθούν τα έσοδα του δημοσίου το αμέσως προσεχές διάστημα.

Πρόσω ολοταχώς για νέο ρεκόρ εσόδων στον τουρισμό

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφορικά με τον τουρισμό είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικές, αφού όλα δείχνουν ότι το ρεκόρ αφίξεων και εσόδων του 2019, σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν και θα αντικατασταθεί από αυτό του 2022. Οι ταξιδιώτες δείχνουν τρομερή διάθεση για διακοπές, με τρόπο που μάλλον δύσκολα θα ανατραπεί η τάση που έχει διαμορφωθεί. Κάποιοι παράγοντες του τουρισμού αναφέρουν ότι αυτοί που ήδη έχουν έρθει στην Ελλάδα … συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει αύριο. Και σημειώνουν ότι είναι εν ολίγοις είναι φυσιολογικό εξαιτίας του ότι έρχονται από δύο χρόνια με σοβαρούς περιορισμούς, λόγω πανδημίας και από ένα πόλεμο που μαίνεται στην γειτονιά μας.

Στο κομμάτι των δημοσίων εσόδων, το πρώτο 3μηνο η εικόνα είναι εξαιρετική αφού κυμαίνεται πάνω από τον στόχο. Αν μάλιστα αυτή η τάση εδραιωθεί δεν αποκλείεται, τον επόμενο μήνα, σε συνδυασμό με την εκτίμηση, που θα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, για τον τουρισμό, να ενεργοποιηθεί ένα ακόμη πακέτο στήριξης για τους πολίτες και την κοινωνία στο σύνολό της.

Όπως αναφέρουν συγκλίνουσες πληροφορίες, σειρά θα πάρουν τα καύσιμα, αφού οι τιμές στην αντλία είναι σημαντικά αυξημένες, τόσο το τελευταίο διάστημα, όσο κυρίως σε σχέση με πέρυσι. Η βενζίνη είναι αυξημένη κατά περίπου 35% και για τον diesel κίνησης, χωρίς να υπολογίζεται η επιδότηση των 15 λεπτών, η αύξηση είναι στο 55%.

Γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει με την τιμή της αμόλυβδης, σε μέσα επίπεδα να οδεύει προς τα 2,2 ευρώ το λίτρο, ενώ σε κάποιες περιοχές της χώρας όπως για παράδειγμα η Αμοργός, έχει υπερβεί τα 2,6 ευρώ το λίτρο.

To άρθρο Τουρισμός και φορολογικά έσοδα κρίνουν το νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια – Τα μέχρι τώρα στοιχεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Θανασης Παπαδης

Next Post

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού και αυστηρό lockdown

Τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού ύστερα από δυο χρόνια και τρεις μήνες πανδημίας ανακοίνωσε, επίσημα (!), η Βόρεια Κορέα. Ήδη στη χώρα κηρύχθηκε «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Και μπορεί η Βόρεια Κορέα να ανακοίνωσε επισήμως ότι ο κορονοϊός έφτασε κι εκεί ύστερα από δυο χρόνια και τρεις μήνες αλλά το πόσα […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: