Η Γαλλία ζητά «συμβιβασμό» ανάμεσα σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία

i-news24
Read Time:54 Second

Η Γαλλία ζητά «συμβιβασμό» ανάμεσα σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία

Η Γαλλία τάσσεται υπέρ ενός ισορροπημένου και αμοιβαία αποδεκτού συμβιβασμού μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας.

Στόχος της κίνησης αυτής από τη Γαλλία είναι να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της τελευταίας με την ΕΕ.

Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής διπλωματίας αναφερόμενος στη συζήτηση που είχαν χθες, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του παγκόσμιου συνασπισμού κατά του Daesh στο Μαρακές, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι.

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη, σε περίπτωση συμφωνίας, να διοργανώσει τις διακυβερνητικές διασκέψεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας κατά τη διάρκεια της εξαμηνιάιας προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Λεντριάν επανέλαβε τη στήριξη της Γαλλίας για την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και ανέφερε τη διοργάνωση τον ερχόμενο Ιούνιο, στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, διάσκεψης μεταξύ της ΕΕ και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων προκειμένου να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Η Γαλλία ζητά «συμβιβασμό» ανάμεσα σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

Ο Βαλτέρι Μπότας εμφανίστηκε γυμνός στο instagram

Ο Βαλτέρι Μπότας της Alfa Romeo Racing Team εξέπληξε τους ακολούθους του στα social media, ανεβάζοντας μία γυμνή του φωτογραφία στο instagram. Ο Φιναλνδός πιλότος της Formula 1 βρήκε λίγο χρόνο για να ταξιδέψει στα βουνά του Άσπεν στο Κολοράντο των ΗΠΑ και βούτηξε στα παγωμένα νερά ενός ποταμού χωρίς […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: