Δεν πάει η Ελλάδα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου στη Ρωσία

i-news24
Read Time:1 Minute, 12 Second

Δεν πάει η Ελλάδα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου στη Ρωσία

Η Ελλάδα θα απέχει από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευση της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου που είναι προγραμματισμένες να γίνουν στη Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Με παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα απέχει από τις εργασίες της 59ης Συνέλευσης της ΟΣΕΠ που γίνουν στη Μόσχα από τις 6 – 9 Ιουνίου 2022.

Οι χώρες που συμμετέχουν στη Συνέλευση είναι οι: Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Τουρκία και την αποχή που αποφάσισε η χώρα μας, αναμένεται να ακολουθήσουν πολλές από αυτές.

Από την ένταξη της Ελλάδας στην Κ.Σ. ΟΣΕΠ, τον Ιούνιο του 1995, η ελληνική συμμετοχή στις τακτικές εργασίες της Συνέλευσης υπήρξε ανελλιπής και συνυφασμένη με τους στόχους που έχουν τεθεί από τον Κανονισμό Λειτουργίας της, μεταξύ των οποίων διακρίνονται:

Η εξασφάλιση της κατανόησης και υιοθέτησης των ιδανικών της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, η παροχή νομικής βάσης για οικονομική, εμπορική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική συνεργασία μεταξύ των χωρών – μελών, η παροχή βοήθειας στα εθνικά κοινοβούλια για την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Είναι η πρώτη φορά που ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία δεν θα συμμετάσχει σε τακτικές εργασίες και μάλιστα Συνόδου Ολομέλειας, δεδομένου ότι η χώρα που τη φιλοξενεί, η Ρωσία, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, έχει επιτεθεί απρόκλητα κατά της Ουκρανίας, προκαλώντας τεράστιες ανθρώπινες και υλικές απώλειες.

To άρθρο Δεν πάει η Ελλάδα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου στη Ρωσία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Ανδρεας Μορφοπουλος

Next Post

Ρωσόφιλοι ακόμη και στο Facebook: Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ απέκλεισαν όπως η Ρωσία την πρόσβαση στα social media

Οι αυτονομιστικές, υποστηριζόμενες από τη Ρωσία «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι μπλόκαραν την πρόσβαση στο Facebook και το Instagram, ευθυγραμμιζόμενες με τη ρωσική πολιτική για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που εδρεύουν στις ΗΠΑ. Η Μόσχα αναγνώρισε τις δύο περιοχές ως ανεξάρτητες στις […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: