ΥΠΕΞ για Ουκρανία: Επαναλειτουργεί η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο

i-news24
Read Time:1 Minute, 11 Second

Η ελληνική πρεσβεία άνοιξε ξανά τις πόρτες της στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όπως είχε κάνει γνωστό με δημοσίευσή του στο twitter χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και όπως μετέδωσε και ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Κίεβο. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται ότι η Πρεσβεία, μαζί με το Γενικό Προξενείο στην Οδησσό, το οποίο λειτουργεί κανονικά, θα συνεχίσουν να παράσχουν κάθε δυνατή συνδρομή στους Έλληνες πολίτες, καθώς και στους Ομογενείς στην Ουκρανία.

Την 25η Φεβρουαρίου, κατά το σφυροκόπημα των Ρώσων στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας, η ελληνική αποστολή αποχώρησε από το Κίεβο και μετά από 2,5 μήνες η πρεσβεία άνοιξε ξανά με επιτετραμμένο τον Μανώλη Ανδρουλάκη, τον διπλωμάτη που έφυγε τελευταίος μαζί με λιγοστούς ομογενείς από την μαρτυρική Μαριούπολη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Η Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο, τα στελέχη της οποίας είχαν αποχωρήσει από την πόλη για λόγους ασφαλείας λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λειτουργεί εκ νέου στην πόλη με το απαραίτητο προσωπικό.

Ο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης ανέλαβε ως Επιτετραμμένος.

Η Πρεσβεία, μαζί με το Γενικό Προξενείο στην Οδησσό, το οποίο λειτουργεί κανονικά, θα συνεχίσουν να παράσχουν κάθε δυνατή συνδρομή στους Έλληνες πολίτες, καθώς και στους Ομογενείς στην Ουκρανία.

Επισημαίνεται ότι οι συμβουλές προς τους Έλληνες πολίτες που περιέχονται στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών στις 14 και στις 22 Φεβρουαρίου εξακολουθούν να ισχύουν.

www.ertnews.gr

Ρούλα Κρικώνη

Next Post

Νέες συγκρούσεις σε φυλακή του Εκουαδόρ - «Λύκοι» εναντίον «R7» και τουλάχιστον 44 νεκροί

Τουλάχιστον 44 φυλακισμένοι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών χθες Δευτέρα σε φυλακή του Εκουαδόρ, ενώ πάνω από εκατό άλλοι απέδρασαν. Κατά νεότερο απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, του οποίου ηγείται ο Πατρίσιο Καρίγιο, εκτός από τους 44 εγκλείστους που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι δέκα τραυματίστηκαν. Προηγούμενος απολογισμός των αρχών […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: