Βρέθηκε πίνακας του Έγκον Σίλε μετά από 90 χρόνια

i-news24
Read Time:1 Minute, 11 Second

Βρέθηκε πίνακας του Έγκον Σίλε μετά από 90 χρόνια

Πίνακας ζωγραφικής του Έγκον Σίλε που απεικονίζει τον θείο και νόμιμο κηδεμόνα του καλλιτέχνη ανακαλύφθηκε ξανά, αφού τα ίχνη του είχαν χαθεί για περισσότερα από 90 χρόνια!

Το έργο «Leopold Czihaczek at the Piano» (1907) βρέθηκε σε βιεννέζικη ιδιωτική συλλογή και θα εκτεθεί δημόσια για πρώτη φορά στο Μουσείο Λέοπολντ στην Αυστρία, το οποίο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική συλλογή έργων του σπουδαίου ζωγράφου του εξπρεσιονισμού.

Το έργο θα ενταχθεί στη συλλογή NFT (ψηφιακών πιστοποιητικών πνευματικής ιδιοκτησίας) του Μουσείου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται με 24 πίνακες και σχέδια του Έγκον Σίλε.

Η συλλογή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη LaCollection – νέα πλατφόρμα με NFT. Τα χρήματα από τα NFT θα διατεθούν για την αποκατάσταση του πίνακα και την επέκταση της συλλογής Σίλε του Mουσείου.

Ο ιδρυτής του Μουσείου Λέοπολντ, Ρούντολφ Λέοπολντ ήταν ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του έργου του Σίλε, ο οποίος στη σύντομη ζωή του που διακόπηκε από την ισπανική γρίπη, κατάφερε να δημιουργήσει πρωτοποριακό για την εποχή του έργο.

Ο πίνακας «Leopold Czihaczek at the Piano» εμφανίζει τον θείο και νόμιμο κηδεμόνα του ζωγράφου να παίζει πιάνο στο διαμέρισμά του στην περιοχή Λέοπολντστατ της Βιέννης.

«Μετά τον καθαρισμό και την αποκατάστασή του πίνακα, θα έχουμε την ευκαιρία να τον παρουσιάσουμε στο κοινό στο πλαίσιο της μόνιμης έκθεση μας Vienna 1900» ανέφερε η Βερένα Γκάμπερ από το Κέντρο Ερευνών του Μουσείου.

To άρθρο Βρέθηκε πίνακας του Έγκον Σίλε μετά από 90 χρόνια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δημητρης Καπετανοπουλος

Next Post

Γλυκά Νερά: «Θάνατος διαρκείας» ο φόνος της Κάρολαϊν – Ναρκισσιστής και χωρίς συναίσθημα ο Αναγνωστόπουλος, κατέθεσε η ψυχίατρος

Για έπαρση και ναρκισσιστική διαταραχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έκανε λόγο ψυχίατρος στο δικαστήριο, όπου σήμερα (10.05.2022), συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς στα Γλυκά Νερά. Το ψυχικό προφίλ του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ανέλυσε στην κατάθεση της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η ψυχίατρος – ψυχοθεραπεύτρια, Άλκηση Ηγουμενάκη, […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: