Σουηδία: 4.000 πτήσεις θα ακυρώσουν το καλοκαίρι οι σκανδιναβικές αερογραμμές (SAS)

i-news24
Read Time:1 Minute, 6 Second

Σουηδία: 4.000 πτήσεις θα ακυρώσουν το καλοκαίρι οι  σκανδιναβικές αερογραμμές (SAS)

Nα ακυρώσουν περίπου 4.000 πτήσεις το καλοκαίρι σκοπεύουν να ακυρώσουν οι σκανδιναβικές αερογραμμές, επικαλούμενες ελλείψεις προσωπικού και καθυστερημένες παραδόσεις αεροσκαφών, όπως μετέδωσε σήμερα η σουηδική οικονομική εφημερίδα Dagens Industri (DI).

Οι ελλείψεις προσωπικού αποτελούν απόρροια της πανδημίας Covid-19, καθώς σχεδόν 5.000 υπάλληλοι απολύθηκαν εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, επισημαίνει η DI.

Η διευθύντρια επικοινωνίας της SAS, Κάριν Νίμαν, τόνισε ότι θα ληφθεί μέριμνα για επαναπρογραμματισμό πτήσεων την ίδια ημέρα προκειμένου να μην υπάρξουν εγκλωβισμένοι επιβάτες.

Η είδηση για τις ακυρώσεις πτήσεων της SAS το καλοκαίρι ήρθε λιγότερο από τρεις μήνες αφότου ο αερομεταφορέας της Σκανδιναβίας γνωστοποίησε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με οικονομική έκθεση που δημοσιεύτηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, η εταιρεία κατέγραψε απώλειες της τάξης των 2,6 δισεκ. σουηδικών κορόνων (περίπου 246 εκατομμύρια ευρώ) κατά την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2021 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2019 — πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 — τα έσοδα ήταν μειωμένα κατά 42%.

Ως εκ τούτου, η SAS ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει « να μειώσει επιθετικά το κόστος» κατά 7,5 δισεκ. σουηδικές κορόνες ετησίως, με προσαρμογές στον στόλο και τις προσφορές προϊόντων της, μεταξύ άλλων μέτρων.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

To άρθρο Σουηδία: 4.000 πτήσεις θα ακυρώσουν το καλοκαίρι οι σκανδιναβικές αερογραμμές (SAS) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σοφια Βαλσαμη

Next Post

Γη της ελιάς: Ο Δημήτρης εκβιάζει την Αθηνά ότι θα αποκαλύψει το ένοχο μυστικό τους

Μυστικά, ψέματα, εντάσεις και εκβιασμοί έρχονται στα επόμενα επεισόδια της δραματικής σειράς του MEGA «Η γη της ελιάς». Όσα θα δούμε στα επεισόδια που θα προβληθούν μέχρι την Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 21:00.  Γη της ελιάς: Επεισόδιο 194 (Tετάρτη 11 Μαΐου) Μία βράβευση κάνει την Αθηνά ιδιαίτερα χαρούμενη και τον Ιάκωβο πολύ […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: