Ένα σχολείο που τα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν να μετρούν τα άστρα (audio)

i-news24
Read Time:1 Minute, 21 Second

Ένα Δημοτικό Σχολείο διαφορετικό από πολλά άλλα, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα Δημοτικά σε Αθήνα, Ελλάδα, Ευρώπη και παγκόσμια ανησυχεί για το τι ξημερώνει την νέα σχολική χρονιά.
Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείων Ωρεών στην Εύβοια.
Ένα οικολογικό σχολείο που έλαβε την “πράσινη σημαία”, μια παγκόσμια διάκριση για τις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές του. Πέρσι βραβεύθηκε στην τρίτη θέση από κοινού με το Κολλέγιο Αθηνών σε διαγωνισμό φωτο-ιστορίας, με θέμα “αλλάζοντας την αυλή του σχολείου μου”.
Ένα σχολείο που φορές τα Μαθηματικά γίνονται έξω από την τάξη, κάτω από ένα δέντρο και τα παιδιά μαθαίνουν να ανακυκλώνουν, να φυτεύουν, να καλλιεργούν ώστε κάθε μέρα να κάνουν κάτι ξεχωριστό.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Απολύτως Σχετικό” και τον Ανδρέα Παπασταματίου η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, Αλεξία Ραπτοπούλου, αγωνιούν μήπως εφαρμοστεί ένας ανενεργός νόμος που λέει ότι για να παραμείνει το σχολείο εξαθέσιο, πρέπει να καλύπτει τον αριθμό των εκατό μαθητών. Όμως στο σχολείο φοιτούν 72 με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να υποβαθμιστεί σε τετρατάξιο με συγχώνευση τμημάτων και την διάθεση τεσσάρων, αντί έξι εκπαιδευτικών, γεγονός που σημαίνει δυσκολίες μετακίνησης καθώς οι αποστάσεις είναι μεγάλες μεταξύ των σχολείων και πολλοί γονείς σκέφτονται θα μετακινήσουν τα παιδιά τους αν αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών και υποβαθμιστεί η εκπαίδευση και το σχολείο.
Αυτό που ζητείται είναι να υπάρξει διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας και τον αρμόδιο για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας, Σταύρο Μπένο, που θα επισκεφθεί τα σχολεία της περιοχής, ενώ ζητείται να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος προσαρμογής μετά από δύο χρόνια κορονοϊού και τηλεκπαίδευσης.

 

www.ertnews.gr

Βικτωρία Καβουριάρη

Next Post

«Rise»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας για τη ζωή της οικογένειας Αντετοκούμπο

Την Τρίτη 10 Μαΐου κυκλοφόρησε το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας «Rise» που ασχολείται με τη ζωή και την πορεία της οικογένειας Αντετοκούμπο. H ταινία, όπως είχε πει και ο ίδιος ο Γιάννης όταν είχε ερωτηθεί γι αυτήν πριν από ένα χρόνο, δεν θα είναι μόνο για τη ζωή του αλλά […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: