Σχολεία: Πήγαν εκδρομές και γύρισαν με κρούσματα κορονοϊού – Συναγερμός σε Βύρωνα, Γλυφάδα και Σπάρτη

i-news24
Read Time:3 Minute, 15 Second

σχολεία κορονοϊός

«Έκρηξη» κρουσμάτων στα σχολεία από τις πενθήμερες εκδρομές καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, καθώς μόνο σε τρεις περιπτώσεις εντοπίστηκαν περισσότερα από 75 κρούσματα κορονοϊού.

Στην ανακοίνωση, η Ομοσπονδία αναφέρθηκε στις εκδρομές της Γ’ Λυκείου του Βύρωνα και της Γλυφάδας και κάνει λόγο για 30 και 40 κρούσματα αντίστοιχα. Μιλώντας στο newsit.gr η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, Στέλλα Μανουσογιωργάκη καταγγέλλει ότι δεν ελήφθη κανένα μέτρο από το Υπουργείο.

Οι καταγγελίες για τα σχολεία και τις εκδρομές

«Γενικά όσα σχολεία έφυγαν, επέστρεψαν με πολλά κρούσματα. Δεν ελήφθη κανένα μέτρο από το Υπουργείο Παιδείας. Θα μπορούσε η πληρότητα στα λεωφορεία να είναι 50%. Θα μπορούσε να υποβάλλονται όλοι σε δωρεάν μοριακό τεστ πριν ξεκινήσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι κάποιος κρούσμα. Εάν κολλήσει ένας στην εκδρομή είναι δεδομένο ότι θα κολλήσουν όλοι. Θα μπορούσαν να δοθούν οδηγίες και στα ταξιδιωτικά γραφεία».

Η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε επίσης: «Το Υπουργείο Παιδείας θα μπορούσε να δώσει νέα οδηγία φέτος να πάνε εκδρομές την άνοιξη που συνήθως πέφτουν λίγο τα κρούσματα. Επίσης δεν δόθηκε καμία οδηγία για την διαχείριση του κρούσματος. Δηλαδή διαπιστώνουμε 500χλμ μακριά από το σπίτι ότι έχουμε κρούσμα. Τι κάνουμε; Πώς τους γυρνάμε πίσω, με το ίδιο με άλλο λεωφορείο;

Ξαφνικά βρέθηκαν οι συνάδελφοι με κρούσμα στα «χέρια» τους και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Έπαιρναν τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ, τα σχολεία, τις διευθύνσεις και δεν τους απαντούσε κανείς. Κάποιοι δεν ήξεραν. Τους είπαν μόνο γυρίστε πίσω, με ποιον τρόπο όμως; Ό,τι νομίζει ο καθένας κάνει».

Ποια σχολεία «κληρονόμησαν» κρούσματα κορονοϊού από εκδρομές

Ανάμεσα στα σχολεία στα οποία έγινε γνωστό ότι παρουσιάστηκαν δεκάδες κρούσματα μετά τις σχολικές εκδρομές είναι Λύκεια της Γλυφάδας, του Βύρωνα και της Σπάρτης. Ο δήμαρχος της πόλης μίλησε στο newsit.gr και ανέφερε ότι «ο διευθυντής του Λυκείου Γλυφάδας μου είπε ότι δεν είναι 40 τα κρούσματα όπως έχει γραφτεί στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αλλά 24, και ότι πρόκειται για παλιά είδηση καθώς οι μαθητές πήγαν εκδρομή πριν από 20 ημέρες». Μάλιστα ο δήμαρχος ανέφερε ότι «ο διευθυντής του σχολείου μου ανέφερε ότι δεν υπήρχε περαιτέρω καθοδήγηση από το Υπουργείο Παιδείας αλλά τηρήθηκε το ισχύον πρωτόκολλο».

Στο λύκειο του Βύρωνα, όπου βρέθηκαν και εκεί πολλά κρούσματα μετά από την σχολική εκδρομή στην Καλαμάτα, έχει ανασταλεί η λειτουργία των τμημάτων των μαθητών που επέστρεψαν από την εκδρομή. Ο Γιώργος Πλακίδας, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Βύρωνα και καθηγητής στο Λύκειο του Βύρωνα που εντοπίστηκαν οι δεκάδες μαθητές κρούσματα, τόνισε στο newsit το ότι οι θετικοί στον ιό μαθητές και οι υπόλοιποι συμμαθητές τους επέστρεψαν στην Αθήνα με διαφορετικά οχήματα.

«Στις 7 Δεκεμβρίου πήγαν τα παιδιά με τους καθηγητές στην Καλαμάτα για 4ημερη με όλα τα προβλεπόμενα. Όσα δεν είναι εμβολιασμένα κάνουν 2 φορές την εβδομάδα self test αλλά πολλά παιδιά είναι εμβολιασμένα», λέει.

Ο καθηγητής μάλιστα διευκρίνισε στο newsit.gr ότι οι ανεμβολίαστοι μαθητές, για να πάνε στην εκδρομή, έκαναν και rapid test. «Την δεύτερη μέρα ένα παιδί είχε κάποια συμπτώματα. Ο αρχηγός της εκδρομής κάλεσε όλους και έκαναν rapid test, οπότε βγήκαν 4 ή 5 θετικά κρούσματα. Αμέσως για λόγους ασφαλείας, πήρε αυτούς τους μαθητές και γύρισαν πίσω στην Αθήνα με βανάκι από το ταξιδιωτικό πρακτορείο. Και τα άλλα παιδιά επέστρεψαν με το πούλμαν.

Στη συνέχεια οι μαθητές έμειναν σπίτι και τελικά βγήκαν 35 κρούσματα. Πήγαν σε κάποια αξιοθέατα και το βράδυ δεν πήγαν σε κάποιο club, αλλά ήταν μέσα στο ξενοδοχείο και έκαναν μία γιορτή. Ήταν μέσα στο πούλμαν όταν πήγαιναν 5 ώρες, φανταζόμαστε ότι κάποιο παιδί θα ήταν κρούσμα αλλά δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα».

Περισσότεροι από 20 μαθητές νοσούν από κορονοϊό στο 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης ύστερα από πενθήμερη εκδρομή, και σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Δρ. Αγάπιο Οικονομίδη, ανεστάλη η διά ζώσης λειτουργία όλων των τμημάτων της Γ΄ Τάξης του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης και η διδασκαλία θα συνεχιστεί μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα.

To άρθρο Σχολεία: Πήγαν εκδρομές και γύρισαν με κρούσματα κορονοϊού – Συναγερμός σε Βύρωνα, Γλυφάδα και Σπάρτη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Χρηστος Μαυραγανης

Next Post

Σύνοδος Κορυφής: Στο επίκεντρο η Όμικρον – Ο Κ. Μητσοτάκης πρότεινε ενίσχυση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για 6+1 μήνες

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον. Οι χώρες η μία μετά την άλλη λαμβάνουν έκτακτα μέτρα. Το θέμα καταλαμβάνει κεντρικό ρόλο στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε την ενίσχυση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για 6+1 μήνες, αντί του 6+3 που προτείνει η Ε.Ε. Στην […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: