ΗΠΑ: Ανεξάρτητη επιτροπή θα ερευνήσει τα λάθη που έγιναν στον πόλεμο στο Αφγανιστάν

i-news24
Read Time:1 Minute, 5 Second

ΗΠΑ

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε τον αμυντικό προϋπολογισμό, μέρος του οποίου είναι και η συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής που θα ερευνήσει τα λάθη τα οποία διαπράχθησαν κατά τον 20ετή πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που διέταξε στα τέλη Αυγούστου την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, αναμένεται να υπογράψει το νομοσχέδιο αυτό, ώστε να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για τη συγκρότηση μιας ερευνητικής επιτροπής, αποτελούμενης από 16 μέλη που θα επιλεγούν από τα δύο κόμματα, τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους. Ένα χρόνο μετά τη σύστασή της η επιτροπή θα πρέπει να παρουσιάσει μια πρώτη έκθεση για τις «στρατηγικές, διπλωματικές και επιχειρησιακές αποφάσεις» που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και τα συμπεράσματα που εξάγονται από αυτές.

Η επιτροπή θα εξετάσει τις διάφορες φάσεις του πολέμου: τις ενισχύσεις, δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, που έστειλε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα, τους οποίους στη συνέχεια ανακάλεσε, τη συμφωνία στην οποία κατέληξε ο διάδοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, με τους Ταλιμπάν για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων μέχρι τον Μάιο του 2021, αλλά και την απόφαση του Τζορτζ Ου. Μπους να κηρύξει τον πόλεμο, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

To άρθρο ΗΠΑ: Ανεξάρτητη επιτροπή θα ερευνήσει τα λάθη που έγιναν στον πόλεμο στο Αφγανιστάν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Χρηστος Μαυραγανης

Next Post

«Έρευνα για τη μετεγγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου από τον Παναθηναϊκό στην Μπενφίκα» αποκαλύπτουν στην Πορτογαλία

Οι μετεγγραφικές κινήσεις ευρωπαϊκών ομάδων έχουν αρχίσει να μπαίνουν τον τελευταίο καιρό στο “στόχαστρο” των οικονομικών αρχών σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Πορτογαλία. Σύμφωνα με πορτογαλικά Μέσα, η Μπενφίκα ερευνάται συνολικά για ξέπλυμα χρήματος σε 15 μετεγγραφές της στα τελευταία έτη και ανάμεσά τους βρίσκεται και αυτή […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: