Κορονοϊός – Ελβετία: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά 5-11 ετών τον Ιανουάριο

i-news24
Read Time:50 Second

Κορονοϊός – Ελβετία: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά 5-11 ετών τον Ιανουάριο

Οι υγειονομικές αρχές στην Ελβετία θα ξεκινήσουν να χορηγούν το εμβόλιο κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών από τον Ιανουάριο του 2022 και συστήνουν στα παιδιά να κάνουν δύο δόσεις.

«Εάν το επιθυμούν, οι γονείς ή οι νόμιμοι κηδεμόνες μπορούν να πάνε το παιδί τους να εμβολιαστεί στη βάση μιας ατομικής εκτίμησης των οφελών και των κινδύνων, μόλις το εμβόλιο είναι διαθέσιμο», ανέφερε σήμερα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας στην Ελβετία.

Η προμήθεια των εμβολίων αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τις αρχές Ιανουαρίου, προσέθεσε. Η σύσταση αφορά ειδικά παιδιά η υγεία των οποίων αντιμετωπίζει ήδη σοβαρούς κινδύνους, λόγω μιας χρόνιας κατάστασης.

Ο εμβολιασμός συστήνεται κατά προτεραιότητα για τα παιδιά που βρίσκονται σε στενή επαφή με ανθρώπους σε υψηλό κίνδυνο, εντός του ίδιου νοικοκυριού, οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν προστασία από τον εμβολιασμό, επειδή, για παράδειγμα, έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, τονίζεται.

To άρθρο Κορονοϊός – Ελβετία: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά 5-11 ετών τον Ιανουάριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

Αλλαγή ώρας και καναλιού στο Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Basket League θα διεξαχθεί σε διαφορετική ώρα και θα μεταδοθεί από διαφορετικό κανάλι. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 19:00 την προσεχή Κυριακή 19 Δεκεμβρίου αντί για τις 20:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ενώ θα μεταδοθεί τελικά από την ΕΡΤ1. […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: