ΕΦΕΤ: Ανακαλείται γνωστή σάλτσα

i-news24
Read Time:52 Second

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται γνωστή σάλτσα

Μία σος μπαρνέζ (Sauce Bearnaise) όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (καζεΐνη γάλακτος) ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία «Brava Bearnaise Sauce», με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 03/03/22, συσκευασία 250 ml, το οποίο παράγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία «MEDITERRANEAN FOODS ΑΕ», η οποία έχει έδρα στη Μεταμόρφωση.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, η οποία διαπίστωσε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (καζεΐνη γάλακτος).

Επειδή το συγκεκριμένο προϊόν δεν φέρει σχετική με την καζεΐνη γάλακτος ένδειξη στην επισήμανση, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

To άρθρο ΕΦΕΤ: Ανακαλείται γνωστή σάλτσα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κατερινα Σερετη

Next Post

Η Σοφία Βόσσου εξομολογείται για την περιπέτεια με την υγεία της: «Έλεγα αν θέλει ο θεός, να με πάρει»

«Είχα φτάσει 37 κιλά, σκελετός, ένα κόκαλο», λέει η Σοφία Βόσσου. Η Σοφία Βόσσου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Mega Καλημέρα” και την Ελένη Μουστάκη. Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε και για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε, κάτι που την έκανε να φτάσει στα 37 κιλά βάρος. «Το 2021 ήταν η […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: