Κορονοϊός: Δεν εγκρίνουν μεταμόσχευση σε νεφροπαθή γιατί δεν εμβολιάζεται

i-news24
Read Time:1 Minute, 9 Second

Κορονοϊός: Δεν εγκρίνουν μεταμόσχευση σε νεφροπαθή γιατί δεν εμβολιάζεται

Νοσοκομείο στο Τορόντο του Καναδά αρνείται να εγκρίνει μεταμόσχευση σε νεφροπαθή επειδή αρνείται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού. Η ασθενής υποστηρίζει ότι είναι δικαίωμα της να μην κάνει το εμβόλιο και καταγγέλλει πως η πολιτική του νοσοκομείου θα της κοστίσει την ζωή.

Η Λεϊλάνι Λουτάνι από τον Καναδά είναι στο τελικό στάδιο νεφροπάθειας και χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση νεφρού. Καταγγέλλει ότι το νοσοκομείο του Τορόντο απέρριψε την μεταμόσχευση επειδή η ίδια αρνείται να εμβολιαστεί με σκευάσματα που – όπως λέει η ίδια – έχουν χρησιμοποιηθεί κύτταρα εμβρίων. 

«Έχει εφαρμοστεί μια πολιτική για κάτι που θα μπορούσε να συμβεί, έναντι στο τί θα συμβεί αν δεν γίνει μια μεταμόσχευση. Αυτή η πολιιτκή θα μπορούσε να οδηγήσει 100% στο τέλος της ζωή μου», αναφέρει. Και προσθέτει: «Αυτό είναι η ζωή μου. Δεν έχει να κάνει με πολιτική. Έχει να κάνει με το τι έχει συμβεί με το επάγγελμα της συμπόνοιας, της φροντίδας, της γιατρειάς. Αισθάνομαι ότι αυτό έχει εξαφανιστεί».

Από την πλευρά τους, οι ειδικοί εξηγούν ότι – σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία – γνωρίζουν ότι ο κορονοϊός προκαλεί σοβαρή νόσηση σε μεταμοσχευμένους ασθενείς και τα εμβόλια είναι πάντα πιο αποτελεσματικά πριν από την μεταμόσχευση. Αυτός είναι και ο λόγος που της ζητούν να εμβολιαστεί πριν την μεταμόσχευση.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από OPEN

To άρθρο Κορονοϊός: Δεν εγκρίνουν μεταμόσχευση σε νεφροπαθή γιατί δεν εμβολιάζεται δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

Αλλαγή ώρας 2021: Τι θα γίνει φέτος με τη χειμερινή ώρα

Ο κορονοϊός «πάγωσε» την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να σταματήσει η αλλαγή ώρας στα κράτη- μέλη της Ε.Ε. Κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου είναι καθιερωμένη η αλλαγή ώρας απο θερινή σε χειμερινή. Επειδή όμως εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ, θεωρείται δεδομένο πως στις 31 Οκτωβρίου τα ρολόγια […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: