Εκλογές στην Τσεχία: Ο δισεκατομμυριούχος πρωθυπουργός κερδίζει αλλά δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία

i-news24
Read Time:45 Second

Εκλογές στην Τσεχία: Ο δισεκατομμυριούχος πρωθυπουργός κερδίζει αλλά δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία

Το κεντρώο κίνημα ΑΝΟ του λαϊκιστή και δισεκατομμυριούχου πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις κέρδισε σήμερα τις βουλευτικές εκλογές στη Δημοκρατία της Τσεχίας, χωρίς να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Μετά την καταμέτρηση του 80% και πλέον των ψήφων, το ΑΝΟ έλαβε ποσοστό 28,63% για 75 έδρες από τις 200 του τσεχικού κοινοβουλίου, ενώ δύο συμμαχίες της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης έλαβαν μαζί 103 έδρες.

Click4More: Εκλογές στην Τσεχία: Προηγείται το κυβερνών λαϊκιστικό κίνημα ΑΝΟ του πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται υπολογισμούς που πρόβαλε η Τσεχική Τηλεόραση, η αντιπολίτευση φαίνεται να κερδίζει την πλειοψηφία των εδρών στην κάτω βουλή, λαμβάνοντας 104 έδρες, παρά το μικρό προβάδισμα του κόμματος ΑΝΟ.

Οι υπολογισμοί αυτοί βασίζονται στο 89% των εκλογικών περιφερειών που έχουν ήδη αναφέρει την καταμέτρηση των ψήφων τους.

To άρθρο Εκλογές στην Τσεχία: Ο δισεκατομμυριούχος πρωθυπουργός κερδίζει αλλά δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αθηνα Σκορδιαλου

Next Post

Ιστιοπλοΐα: «Χάλκινη» η Βασιλεία Καραχάλιου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βασιλέια Καραχάλιου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας της λατηγορίας Λέιζερ Ράντιαλ που διεξάγεται στη Βουλγαρία. Μεγάλη επιτυχία για την Βασιλεία Καραχάλιου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Λέιζερ Ράντιαλ που ολοκληρώθηκε στην Βάρνα της Βουλγαρίας. Μετά από πολύ καλή εμφάνιση η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την τρίτη θέση και το […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: