Οι τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις στο επίκεντρο συναντήσεων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Ρουμανία

i-news24
Read Time:1 Minute, 17 Second

Οι τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις καθώς και οι επιπτώσεις τους στην περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης τέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στη Ρουμανία.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τη Ρουμανία από την Τρίτη 5 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας, Nicolae Ciuca και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Lieutenant General Daniel Petrescu.

Κατά τη συνάντηση με τον ομόλογό του, ο κ. Φλώρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο που διαδραματίζουν οι δύο χώρες ως πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Τόνισε ότι αμφότερες διατηρούν φιλικές σχέσεις ενώ συνεργάζονται στενά ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο.

Οι δύο αρχηγοί αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τα συμπεράσματα από τη διεξαγωγή κοινών συνεκπαιδεύσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και επιβεβαίωσαν το διαρκές ενδιαφέρον για αναβάθμιση των ήδη άριστων στρατιωτικών σχέσεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στην έδρα του πολυεθνικού στρατηγείου επιπέδου Μεραρχίας της Νοτιοανατολικής Περιοχής του ΝΑΤΟ, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής του Brigadier General Christian-Daniel Dan και τον ενημέρωσε για την αποστολή και τις δραστηριότητές του.

Επίσης, ο κ. Φλώρος παρακολούθησε επίδειξη τμημάτων αλπινιστών του Στρατού Ξηράς της Ρουμανίας σε σενάρια ορεινού αγώνα στην περιοχή Cheile Râșnoavei.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Οργή Χατζηδάκη για τη γραφειοκρατία στον ΕΦΚΑ – Περιστατικό με συντάξεις χηρείας στο ΝΑΤ

Την οργή του «σχετικά με την αναλγησία ορισμένων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ εις βάρος των πολιτών» εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. «Οι αντιλήψεις ορισμένων στον ΕΦΚΑ δεν σταματάνε ποτέ να σε εκπλήσσουν. Σχεδόν κάθε μέρα καινούριες δυσάρεστες εκπλήξεις. Αλλά […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: